Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Peatges
Es convoca una segona jornada de #novullpagar pel 20 de maig

Amb lliurament doble: a les dotze del migdia i a les sis de la tarda

02/05/2012 Política

Després del seguiment multitudinari que va tenir aquest dimarts el primer #novullpagar popular, la plataforma Prou peatges ha convocat una segona jornada d'insubmissió als peatges. Serà el diumenge 20 de maig amb lliurament doble: a les dotze del migdia i a les sis de la tarda segons les conveniències dels conductors.

Ahir, milers de vehicles van passar sense pagar en onze peatges de Catalunya, tres del País Valencià en tres i el túnel de Sóller de les Illes. Tot i així, la protesta és continuada i els conductors la poden realitzar lliurement cada dia que passin per algun peatge.

Aquest dimarts El Punt Avui va publicar una il·lustrativa taula que mostra com els peatges s'han amortitzat amb escreix, en alguns casos multiplicant per 20 o per 50 el cost de construcció.

Tot i aixó, se segueix prorrogant la concessió dels peatges com a mínim fins al 2021. Abertis, un gagent empresarial controlat per La Caixa, ostenta el monopoli gairebé exclusiu d'unes vies de pagament que han recaptat, amb pròrrogues incloses, molt per sobre de la inversió inicial que els va suposar la carretera, tal com es desprèn d'un informe de Mèdia.cat en què s'aprofundeix en el greuge envers Espanya que Catalunya arrossega des del franquisme.

A Catalunya el 67% de les vies de gran capacitat són de pagament i el 33% gratuïtes, mentre que a la resta de l'Estat la proporció és justament a l'inrevés: 20% de peatge i 80% de lliure circulació.

Peatges:

- Vilassar, autopista C-32, en els dos sentits)
- Martorell, autopista AP-7 (sentit Barcelona)
- Mollet, autopista C-33 (en els dos sentits)
- Manresa, autopista C-16 (en els dos sentits)
- Girona Sud (Sortida)
- Figueres Sud (Sortida)
- Túnels del Garraf (en els dos sentits)
- Amposta- Deltebre (Sortida)
- Ulldecona-Vinaròs (Sortida)
- Terrassa-LesFonts (en els dos sentits)
- Reus (Sortida)
- Túnels de Vallvidrera

País Valencià:

- Algemesí (Sortida)
- Sagunt-València (Sortida)
- Castelló (Sortida)

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid