Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Novullpagar
Francesc Ribera "Titot" bat el rècord d'espera a un peatge

S'ha estat dues hores i mitja negant-se a passar pel peatge de Manresa perquè estava en vermell - Segons ha explicat, perseguia que l'empresa renunciés a cobrar

10/05/2012 Política

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Berga Francesc Ribera "Titot" ha estat retingut durant dues hores i mitja al peatge de Manresa per negar-se a pagar i a passar en vermell. Ribera ha anat narrant l'espera a través del seu compte de Twitter, on ha explicat que li han alçat la barrera però s'han negat a posar-li el semàfor en verd, tal com ell exigia.

Davant d'això, Autema, l'empresa que gestiona el peatge de Manresa, ha retingut Ribera al peatge durant dues hores i mitja, rècord d'espera en el moviment per la insubmissió als peatges. Davant la sorpresa d'alguns ciutadans que li han comunicat que podia passar en vermell igualment, Ribera ha respost: "Sé que podria passar en vermell, però semàfor verd suposa renunciar a cobrar. I és el que vull". Fins i tot el promotor de la campanya #novullpagar s'hi ha dirigit per dir-li que podria passar en vermell.

Tot i així, més enllà de no pagar Ribera ha perseguit que l'empresa renunciés a cobrar, i en aquest sentit ha creat una nova etiqueta a Twitter, que succeeix l'exitosa #novullpagar: ha encunyat el hashtag #Vullquerenunciinacobrar ("Vull que renunciïn a cobrar"). 

Això és el que ha perseguit Ribera i que finalment ha aconseguit. Li ha costat dues hores i 27 minuts de rellotge fins que pels volts de dos quarts d'onze de la nit ha pogut passar sense que el semàfor estigués en vermell.

Nombrosos regidors de la CUP s'han mullat i han passat sense pagar pels peatges, una cadena a la que s'han sumat milers de ciutadans. Segons la CUP, "només la pressió social i la desobediència civil podria forçar el traspàs de la gestió a l'administració pública". En aquest sentit, creu que la campanya és una bona mesura de pressió per posar a fi a una situació que "entre el dèficit d'infraestructures, l'espoli fiscal i l'excés en el cobrament de peatges en comparació amb altres zones de l'estat espanyol" converteixen l'adhesió a aquesta iniciativa "gairebé en una obligació".

Així, la formació anima els ciutadans a secundar la campanya #novullpagar "per mostrar el descontentament ciutadà" i exigir solucions davant del que ha esvingut "un autèntic robatori i falta de respecte al poble català".

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid