Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#novullpagar
Regidors de la CUP se sumen activament a la campanya contra els peatges

També l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), s'ha negat a pagar els peatges

27/04/2012 Política
Els càrrecs electes de la CUP s'estan sumant a la campanya "No vull pagar" contra els peatges. I ho fan de forma activa, practicant la insubmissió als peatges negant-se ells mateixos a pagar l'import que se'ls demana i restant retinguts a la carretera. Precisament aquesta formació està liderant l’adhesió del món de les institucions locals a aquesta iniciativa, que ha convocat mobilitzacions per l'1 de Maig.

Si fa uns dies era l'alcalde de Celrà qui s'afegia a la iniciativa, així com Jordi Navarro, portaveu i regidor de la CUP a Girona, aquest divendres al matí, el regidor de la CUP a Mataró, Xavier Safont-Tria, ha passat sense pagar el peatge de la C-32 a Vilassar de Mar com a acte de protesta pel greuge comparatiu de les autopistes de peatge al llarg dels Països Catalans mentre a Espanya la majoria d'autopistes són gratuïtes. L'acte de desobediència del regidor de la CUP es pot veure enregistat en video.

Joan Jubany, també membre de la CUP a Mataró, va fer un #novullpagar al mateix peatge de l'autopista Mataró-Barcelona, la més antiga de l'estat espanyol i que està sobradament amortitzada. L'acció de Jubany també es pot veure en video. Amb aquestes accions la CUP Mataró anima tota la ciutadania a fer aquest petit gest com a senyal de protesta per l'espoli fiscal que pateix el poble català sota l'estat espanyol.

Ponent i el Berguedà

De la seva banda, a les Borges Blanques el regidor de la CUP ha practicat la insubmissió aquest divendres a la sortida de l'Autopista AP-2 direcció Lleida al seu pas per la població de les Borges Blanques. Gerard Cabezuelo s'ha negat a pagar l'import del peatge, malgrat la retenció injustificada de prop de 30 minuts a què l’empresa Albertis l’ha sotmès i que ha requerit la presència d’agents dels Mossos d'Esquadra que han recomanat a l’empresa posar el semàfor en verd per tal de no obligar al regidor a cometre cap il·legalitat. 

Cabezuelo ha fet una crida a la resta de càrrecs públics a “ser valents” i donar suport a aquesta campanya ciutadana "per posar fi a dècades de maltractament econòmic insostenible pel que fa en carreteres a les comarques de Ponent". 

Cabezuelo es converteix en el primer càrrec públic de Ponent que ha fet pública la seva acció de desobediència i de suport a una campanya, que durant els darrers dies ha adquirit un fort protagonisme, i que està essent secundada per centenars de ciutadans arreu del país, i ha desbordat tant les autoritats com l'empresa Abertis, que té la concessió de les vies i l'explotació dels peatges.

Els regidors de l'Ajuntament de Berga Francesc Ribera i Anna Maria Guijarro, de la CUP, han practicat la insubmissió aquest dissabte. Ho han fet al peatge de Manresa, on s'han negat a pagar i a passar en vermell. Han estat retinguts uns deu minuts fins que el semàfor ha estat posat en verd i han pogut passar.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid