Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmisió
Massiva participació en el 1r #novullpagar popular

Prou Peatges celebra la "participació massiva de milers de catalans al primer #novullpagar popular" i ha exigit a Abertis i al govern  convergent el desmantellament dels peatges.  La plataforma anunciarà demà noves mobilitzacions.

01/05/2012 Política

Aquest migdia, milers de vehicles han participat en el 1r #novullpagar al sud de l'Abera, seguint la convocatòria de la plataforma #novullgar. Al Principat les protestes s'han centrat en 11 peatges, al País Valencià en tres i a les Illes al  tunel de Sóller. Per la seva banda, la concessionària Abertis ha registrat 2.500 casos d'impagats entre les 6.00h i les 14.00h. Tot i axí, aquesta tarda s'estaven produint cues de vehicles a les entrades diversos peatges, ja que molts conductors es negaven a pagar, en concret al peatge de Martorell.

Al migdia, la concentració més multitudinària ha estat al peatge de Girona-Sud on els conductors han tingut el suport de centenars de persones mentre que al peatge de Vilassar de Mar, s'ha format una cua de vehicles de 3 quilòmetres. Al peatge d'Ulldecona-Vinaròs, la Guàrdia Civil han retingut els vehicles que han passat sense pagar i Al túnel de Sóller, els conductos que s'han negat a pagar han estat identificats per la policia espanyola

 

Algemesí (Sortida)

Un grup de ciutadans d'Algemesí ens hem sumat aquest matí a la protesta contra els peatges que s'havia convocat en el peatge del nostre municipi en direcció a València. Ací teniu un comunicat on descriuen la protesta i els motius per fer aquesta reivindicació

 

Amposta-Deltebre (AP-7)

La concentració s'ha fet a Bailanes de Cambrils, des d’allí, els cotxes particulars han sortit en caravana fins el peatge de l’Hospitalet de l’Infant on s’han negat a abonar el cost de l’ús de l’autopista.

 

Figueres (AP-7)

Han participat un centenar de vehicles


Girona sud (AP-7)

En aquest punt la protesta ha estat multitudinària, fins al punt que el peatge ha hagut de putxar les barreres.

Una caravana de vehicles provinents de l'Àrea de Servei del Gironès -punt on s'havien concentrat prèviament-, ha bloquejat la sortida de Girona Sud.

A partir d'aquell moment el peatge s'ha omplert d'estel·lades, crits en contra Abertis i fins i tot alguns conductors han sortit dels seus vehicles o han fet sonar el clàxon per mostrar el seu descontent. El personal de l'autopista ha procedit a apuntar les matrícules de tots els conductors que es negaven a pagar però s'han vist superats per la situació i passats quinze minuts només han recollit els tiquets, deixant via lliure sense prendre'ls la numeració del vehicle.

A l'exterior del peatge un grup de tres centes persones s'hi han aplegat per aplaudir tots aquells conductors que sortien sense pagar peatge i han entonat crits de "independència" en diverses ocasions com també Els Segadors.

 

Martorell (AP-7)

A Martorell, entre un extens dispositiu policial, els empleats d'Abertis han recordat als insubmisos que aquesta acció va contra el reglament de circulació i han pres el DNI i la matrícula als conductors abans de deixar-los marxar. Bona part dels cotxes han fet sonar els clàxons i alguns portaven distintius contra els peatges i senyeres.

 

Mollet (C-33)

Centenars de cotxes i motos, seguint la convocatoria de la plataforma Prou Peatges, ha passat la barrera de la C-33 sense pagar. A les dotze del migdia, punt àlgid de la protesta, els cobradors ni tan sols han apuntat matrícules. Els Mossos s'ho han mirat des de la distància.

 

Terrassa-les Fonts (C-16)

Gairebé 200 vehicles han participat a la protesta

 

Tunel de Sóller

Diversos cotxes han creuat sense pagar el peatge del túnel de Sóller (Mallorca).  Els conductors que han decidit no pagar el túnel han estat retinguts durant una bona estona i identificats per la Guàrdia Civil. Segons el Col·lectiu Albaïna, associació local de Sóller, la policia "coacciona els conductors retinguts a pagar el peatge" però al final s'acaben veient "forçats a obrir la barrera". Membres del Col·lectiu ja van intentar passar ahir el túnel sense pagar i van ser "retinguts al cotxe durant més de 40 minuts". És per això que ja han interposat una denúnica contra la concessionària per retenció il·legal.

 

Ulldecona-Vinaròs (AP-7)

A d'Ulldecona-Vinaròs (AP-7), entre 15 i 20 vehicles han estat retinguts per la Guàrdia Civil després d'haver creuat la barrera sense pagar. Els agents els han dit que no els entenen si parlen en català.

 

Vilassar (C-32)

A Vilassar, la presència policial ha estat reduïda. Més que res, els agents que s'hi han desplaçat s'han dedicat a fer pujar als cotxes els conductors que han sortit dels vehicles per cridar consignes a favor de la protesta.

En el cas de les cabines amb targeta, els usuaris que volien passar sense pagar, premien l'intèrfon d'ajuda mentre esperaven que un treballador d'Abertis s'acostés a anotar el número de la seva matrícula. Els manifestants han demanat que els deixessin passar amb el semàfor en verd per no cometre una infracció de trànsit.

En els moments de més afluència de vehicles, i davant la impossibilitat dels treballadors d'Abertis de satisfer totes les demanades de conductors és quan s'han produït les primeres retencions. De fet, a quarts d'una s'han arribat a registrar cues de fins a 3 quilòmetres.

 

La plataforma #novull pagar celebra la participació i demana el desmantellament dels peatges en territori català

En un comunicat emès aquesta tarda, la plataforma #Novullpagar Prou Peatges ha celebrat la participació massiva de milers de catalans al primer #novullpagar popular i ha exigit a Abertis i al Govern de CiU el desmantellament dels peatges en territori català.

Per la plataforma, “Els catalans hem enriquit Abertis durant 43 anys, hem pagat desenes de vegades els costos dels peatges i ara pertoca a Abertis i al govern de CiU el desmantellament de tots els peatges de Catalunya.

La plataforma també ha felicitat el poble català pel seu coratge i celebra que Abertis hagi aixecat les barreres d’alguns peatges. D’aquesta manera constata que Abertis ha esgotat tota possibilitat de tramitar multes il·legals. "Contra qui? Contra els que passaven perquè la mateixa concessionària ha aixecat les barreres? Contra els que han passat abans? Els de després? Els de la setmana passada? Els de demà? Exigim que Abertis deixi de fer el ridícul i deixi de prendre els diners dels catalans i comenci a desmantellar els peatges en territori català" ha apuntat

Ara bé, la plataforma ha denunciat la hipocresia d’aquell/a diputat/da que ha participat per fer-se la foto del #novullpagar popular mentre el poble de Catalunya encara els paga els peatges i els pàrquings d’Abertis a través del Teletac del Parlament que encara no han tornat.

Segons la plataforma, s'ha arribat al punt de no retorn, "avui, demà i fins que no es desmantellin els peatges a Catalunya, tots els catalans i les catalanes hem de continuar dient #novullpagar" ha puntualitzat.

 


 

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid