Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25 d'abril
Milers de manifestants clamen per les llibertats nacionals a València

Unes 18.000 persones s'han manifestat per la ciutat - El bloc de l'Esquerra Independentista ha marxat sota el lema "Que no ens retallin la identitat. Som Països Catalans"

28/04/2012 Política
Tot i la pluja que ha caigut aquest dissabte a la tarda a la ciutat de València, milers de persones s'han manifestat pels carrers de la ciutat per commemorar la Diada del 25 d'abril en favor de les llibertats nacionals del País Valencià. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que ha xifrat en 18.000 els manifestants, ha fet una valoració positiva de la protesta malgrat el mal temps.

Els estudiants, protagonistes de l'esclat de la primavera valenciana, han encapçalat aquest any per primer cop la protesta, amb un lema en homenatge a Joan Fuster: "O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble. Sí a la nostra llengua". La pancarta estava signada, a més d'ACPV, per les organitzacions estudiantils A contracorrent, BEA, AES i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

La decisió d’ACPV és "un reconeixement al paper dels joves com a protagonistes a les recents mobilitzacions que han tingut lloc en València, i una expressió d’aposta pel futur".

La marxa s'ha tancat amb la interpretació de la muixeranga i amb un concert del cantautor Pau Alabajos. A les nou del vespre ha començat el tradicional concert a l'Auditori Municipal de Burjassot amb la Gossa Sorda de cap de cartell.

Esquerra Independentista: "Som Països Catalans"

Diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista també han presents a la manifestació del 25 d'abril amb un bloc propi sota el lema "Que no ens retallin la identitat. Som Països Catalans". En acabat de la manifestació, les dues organitzacions juvenils en procés de confluència, Maulets i CAJEI, han celebrat l'acte polític. Durant la marxa, els independentistes han recordat Guillem Agulló i han condemnat la crisi capitalista realitzant accions contra els bancs. També han cantant consignes contra la repressió i a favor de la llibertat. El bloc ha estat acordonat per la policia.

Al seu manifest, on es denuncia la "campanya atroç" contra la llengua arreu dels Països Catalans i els efectes de la crisi del sistema capitalista, Endavant (OSAN), Maulets, CAJEI, SEPC, COS i Alerta Solidària reivindiquen "la suma de forces, la unitat popular" perquè "és la que ens permetrà bastir un sistema en què l'economia estiga al servei de les persones i en el qual els pobles puguen exercir el seu dret a regir-se per ells mateixos".
 
Any Fuster i la solidaritat amb les Illes

La mobilització ha estat també un acte d'afirmació de la identitat dels valencians i de la llengua i cultura pròpies, en el marc de la celebració enguany de l’”Any Fuster”, amb motiu del 50é aniversari de la publicació de “Nosaltres, els valencians". "Afirmació de la identitat i la llengua que ACPV impulsa des del treball en xarxa, en positiu i en col·laboració amb els sindicats i les entitats culturals. A més, enguany, la manifestació comptarà amb la presència d’una representació balear, en solidaritat amb la seua lluita en defensa de la llengua i la identitat", afirma ACPV.
Valora
Vídeos
Manifestació 25 d'abril 2012
Manifestació del 25 d'abril a València, convocada per Acció Cultural del País Valencià i els sindicats d'estudiants Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Acontracorrent i l'Associació d'Estudiants de Secundària; i amb el suport de CCOO-PV, UGT, Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, FAPA València, Ca Revolta i la Societat Coral El Micalet.
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid