Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Els mossos van ferir dues persones a l'ull amb bales de goma

Si tots dos perden la visió, seran la 6a i 7a persona en perdre un ull a Catalunya per culpa de les pilotes de goma llançades pels antiavalots

03/04/2012 Drets i Llibertats
Les víctimes de l'impacte de bales de goma a l'ull dijous passat són dues. Es tracta d'un ciutadà italià de 26 anys ingressat a l'Hospital de Sant Pau que segons ha confirmat ell mateix ja ha quedat cec d'un ull i d'un altre ciutadà de 36 anys, també italià que va patir un impacte a l'ull dret i està en risc de perdre també la vista.

Angelo Cilia, que viu a Barcelona des de fa 3 anys. Els fets van passar dijous passat a les 18.45 h. al Passeig de Gràcia, vorera Besòs, tocant a El Corte Inglés. Cilia hi havia acudit per participar en la manifestació. Allà, una pilota disparada des d'un grup de mossos a les proximitats d'El Corte Inglés li va picar l'ull dret, després de rebotar a terra, segons han relatat a El Periódico Cilia i la seva xicota.

Denúncia contra els Mossos

Ara, la parella està buscant testimonis dels fets per poder presentar una denúncia contra els Mossos d'Esquadra. "Em vaig agenollar i em vaig posar una mà a l'ull, i la vaig veure tacada de sang", explica Cilia, que va ser recollit per una ambulància i traslladat a l'Hospital de Sant Pau, on se li va practicar una intervenció oftalmològica de quatre hores, fins a la una del matí de divendres, segons explica. No obstant, el jove no recuperarà la visió, ja que ha perdut la còrnia, el cristal·lí i la retina. Ara Cilia tem que no podrà recuperar la seva feina de fabricació de pròtesis dentals.

L'altra víctima dels projectils va patir un impacte a l'ull dret i està ingressat a la unitat d'oftalmologia de l'Hospital Clínic, a l'edifici de la Maternitat, després d'una intervenció de quatre hores. Aquesta persona podria ser la mateixa que va ser fotografiada al rebre un impacte a la plaça d'Urquinaona, a prop del carrer de Pau Claris. Un testimoni presencial va explicar que la causa va ser una pilota de goma disparada pels Mossos des del carrer de Fontanelles. El ferit va ser assistit pels bombers i traslladat per una ambulància.

7 persones sense ull

L'home ingressat al Clínic viu a Barcelona des de fa dos anys i explica que és activista "en els moviments autònoms". Si també perdés la visió, pujaria a set el nombre de persones que l'han perdut en els últims 4 anys a causa de les pilotes de goma utilitzades per la policia a Barcelona.

Els mossos no respecten el protocol

El protocol de la policia catalana preveu que aquests projectils, de cautxú massís de 5,4 cm de diàmetre, 85 grams de pes, i que poden superar els 700 km/h, es disparin a terra i piquin de rebot.

No obstant, un vídeo difós per Sant Andreu Televisió mostra l'agressivitat amb la que van actuar els antiavalots i com els agents se salten les normes disparant contra els manifestants a l'altura del cap. Els antiavalots “disparaven a tothom sense distinció: nosaltres no teníem la culpa de res”, explica la nòvia de Cilia.
Valora
Vídeos
Inicidents Vaga 29M Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid