Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Un noi perd un ull a causa de l'impacte d'una bala de goma a la cara

És la cinquena persona en 4 anys que perd un ull per culpa de pilotes de goma a Barcelona

30/03/2012 Drets i Llibertats
De nou, les bales de goma causen ferides indiscriminades a la població. Dijous a Barcelona van sembrar el pànic entre les més de 300.000 persones que estaven exercint el dret a manifestar el seu desacord per la reforma laboral, segons informa l'associació Stop Bales de Goma (SBG).

Durant les càrregues policials al final de la manifestació per la vaga general a Barcelona, un noi va ser ferit amb un impacte de bala de goma a la cara i ha perdut un ull, segons ha confirmat l'associació. És la cinquena persona en 4 anys que perd un ull per culpa de pilotes de goma a la ciutat comtal.

A més a més, hi ha altres ferits greus a causa d'aquests projectils, un d'ells colpejat a la melsa, i d'altres amb fractures a varies parts del cos. Set d'ells han estat ingressats a l'hospital de Sant Pau, i d'altres a l'Hospital del Mar. Hi ha també Bombers ferits per aquests projectils, fet que va causar enfrontaments entre aquests i els Mossos d' Esquadra. Els bombers que estaven al carrer eren professionals a l'hora de servei, amb l'uniforme, ajudant a mantenir l'ordre i atenent a les persones que ho necessitaven.

SBG manifesta de nou el seu rebuig en la utilització d'aquestes armes que només agreugen els conflictes, fent que tothom es posi a córrer sense una direcció determinada. Ahir va ser un ull, la melsa i ferides diverses, però qualsevol dia poden causar la mort a una persona, ja que són escopetes que llancen projectils molt contundents a una velocitat de més de 720 km/h, que és la velocitat amb què dispara una arma de foc. El protocol per a disparar és: a més de 50 metres, i d'impacte indirecte (ha de rebotar al terra) per sota de la cintura. Per enèsima vegada, aquest protocol no es respecta.

En el seu transcurs, l'associació SBG s'ha trobat amb polítics i institucions per denunciar l'ús d' unes armes que segons la UE haurien d'estar prohibides. Al llarg d'aquestes reunions se'ns ha dit que l'incidència d' ulls perduts en relació amb totes les hores de manifestació dels últims anys és molt petita i per tant no hi ha motius de preocupació.

Ara volen contestar a aquest raonament, dient que cada vegada que es fa ús de les bales de goma hi ha algun ferit greu. Per això comencem a pensar que dins del cos antidisturbis hi ha algun agent especialment afeccionat a disparar a la cara, hi ha un caçador d'ulls.

El novembre passat, el Parlament va rebutjar la proposta de crear una comissió d'estudi sobre les bales de goma. Tot i així, SBG ha escrit a alguns parlamentaris demanant que estudïin l'actuació dels Mossos durant la manifestació del 29-M, instant-los a reflexionar de nou sobre l'ús de les boles de goma i demanant-ne la seva immediata prohibició. 

L'associació exigeix la compareixença del conseller Felip Puig i el cap de la policia, Manel Prat, per tal que donguin explicacions i que investiguin si hi ha agents antidisturbis reincidents en les seves actuacions indiscriminades, injustificables i que atempten contra els drets humans bàsics.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid