#novullpagar
Regidors de la CUP se sumen activament a la campanya contra els peatges

També l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), s'ha negat a pagar els peatges

27/04/2012 Política
Els càrrecs electes de la CUP s'estan sumant a la campanya "No vull pagar" contra els peatges. I ho fan de forma activa, practicant la insubmissió als peatges negant-se ells mateixos a pagar l'import que se'ls demana i restant retinguts a la carretera. Precisament aquesta formació està liderant l’adhesió del món de les institucions locals a aquesta iniciativa, que ha convocat mobilitzacions per l'1 de Maig.

Si fa uns dies era l'alcalde de Celrà qui s'afegia a la iniciativa, així com Jordi Navarro, portaveu i regidor de la CUP a Girona, aquest divendres al matí, el regidor de la CUP a Mataró, Xavier Safont-Tria, ha passat sense pagar el peatge de la C-32 a Vilassar de Mar com a acte de protesta pel greuge comparatiu de les autopistes de peatge al llarg dels Països Catalans mentre a Espanya la majoria d'autopistes són gratuïtes. L'acte de desobediència del regidor de la CUP es pot veure enregistat en video.

Joan Jubany, també membre de la CUP a Mataró, va fer un #novullpagar al mateix peatge de l'autopista Mataró-Barcelona, la més antiga de l'estat espanyol i que està sobradament amortitzada. L'acció de Jubany també es pot veure en video. Amb aquestes accions la CUP Mataró anima tota la ciutadania a fer aquest petit gest com a senyal de protesta per l'espoli fiscal que pateix el poble català sota l'estat espanyol.

Ponent i el Berguedà

De la seva banda, a les Borges Blanques el regidor de la CUP ha practicat la insubmissió aquest divendres a la sortida de l'Autopista AP-2 direcció Lleida al seu pas per la població de les Borges Blanques. Gerard Cabezuelo s'ha negat a pagar l'import del peatge, malgrat la retenció injustificada de prop de 30 minuts a què l’empresa Albertis l’ha sotmès i que ha requerit la presència d’agents dels Mossos d'Esquadra que han recomanat a l’empresa posar el semàfor en verd per tal de no obligar al regidor a cometre cap il·legalitat. 

Cabezuelo ha fet una crida a la resta de càrrecs públics a “ser valents” i donar suport a aquesta campanya ciutadana "per posar fi a dècades de maltractament econòmic insostenible pel que fa en carreteres a les comarques de Ponent". 

Cabezuelo es converteix en el primer càrrec públic de Ponent que ha fet pública la seva acció de desobediència i de suport a una campanya, que durant els darrers dies ha adquirit un fort protagonisme, i que està essent secundada per centenars de ciutadans arreu del país, i ha desbordat tant les autoritats com l'empresa Abertis, que té la concessió de les vies i l'explotació dels peatges.

Els regidors de l'Ajuntament de Berga Francesc Ribera i Anna Maria Guijarro, de la CUP, han practicat la insubmissió aquest dissabte. Ho han fet al peatge de Manresa, on s'han negat a pagar i a passar en vermell. Han estat retinguts uns deu minuts fins que el semàfor ha estat posat en verd i han pogut passar.