Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, juliol 2011

Malgrat tot l'escena segueix endavant, per fer-nos una idea podem repassar aquest juliol. Lluís Llach ajuda a l'Acció Cultural perseguida per la Generalitat, el Correllengua ens torna a visitar un any més, al Romea encara es recorda l'Ovidi, s'engega l'agenda de concerts dels Països Altaveu.cat, Obrint pas ha fet forat als Ovidi i torna al Japó fins editant-hi el Coratge, es fa un documental sobre la cançó valenciana, i s'escriuen articles sobre la música compromesa.
 
Això rutlla. Passem doncs a les novetats.

02/08/2011 15:55 Harmonies de lluita

Josep Romeu torna a treure una altre plec de cançons emotives, amb missatge militant i amb sonoritats serenes. A La mirada infinita, el cantautor tarragoní hi renova la seva proposta amb lletres properes i sinceres, amb marcades influències literàries, reivindicant l’aprenentatge infinit com a manera d’entendre la vida.

foto_josepromeuEls Neuròtics, pel seu cantó, també acaben de treure el segon, Incertesa. El disc trasllada als nostres sentits tota la herència americana del stoner rock metal alternatiu, amb temes directes i contundents, i amb lletres conscienciades que es graven a foc al subconscient.

Des de la menor de les gimnèsies, els Infant terrible reediten la seva proposta de rock crossover amb veu femenina, secció de vents i melodies evocadores, amb més clarividència. A Un diumenge qualsevol els de Ferreries parlen de problemes socials més globals que en el seu debut.

Els que aquest mes han debutat son els Trempera, uns joves del Nord del Bages que mesclen ska, punk, rock i reggae en una proposta alegre i combativa. Els navassencs volen donar amb Amunt! una resposta alternativa als conflictes socials, entenent la música com una eina de lluita.

N'Albert Marquès, des del barri de Sants, ha tret el segon disc d'un dels seus varis projectes musicals, Temps. És una proposta rockera amb arrels punk que sota el títol Sempre plou sobre mullat, un "art agressiu" que fa crítica social amb un toc de costumisme.

El que no és novetat però se'n ha parlat a RXI.cat és d'Ali farnat, una interessant proposta d'ska amb músiques d'arrel formada per una colla de músics valencians veterans. També s'ha fet notar el que està fent Valtonyc, un emace illenc que cada dia grava més temes del seu rap –entre les experiències personals i la crítica social– en català.

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.catAquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid