Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, desembre 2010

Aquest any acaba amb un anunci que pot deixar a més d'un esmaperdut: els Remences tornen. S'havia apuntat aquesta possibilitat més d'una vegada, però ara sembla que sí que va de bo. No se sap del cert si només faran algun concert o tornen per quedar-s'hi, el que sí se sap és que el 5 de febrer els tindrem de nou damunt d'un escenari "amb el mateix esperit d'aquells antics Remences"; els del segle XV i els dels '90.

Repassant el moment on ens trobem aquest canvi d'any, enseguida et ve al cap la kafkiana relació entre les noves tecnologies i les llibertats. A l'estat espanyol la "llei Sinde", a darrer moment i per ara, no ha estat aprovada, però al francès la "llei Hadopi 2" ja està fent enviar correus a centenars de milers d'usuaris amb l'amenaça de (via jutjat) tallar-los-hi la connexió i d'elevades multes.

02/01/2011 22:35 Harmonies de lluita

A Perpinyà, la popular Ràdio Arrels està en alerta des que es quedà sense una important subvenció de la Generalitat, que després d'una prolifera difusió que ha despertat una inusitada solidaritat i donacions ciutadanes, s'ha desbloquejat part d'aquesta l'ajuda.

 I en el trenta-cinquè aniversari del folk valencià d'Al tall en defensa de la cultura pròpia, Obrint pas ha acabat la seva gira de retorn al Japó, i Pau Alabajos torna dels EUA per estrenar el seu proper disc al Barnasants tot emulant en Woody Guthrie.

foto_kodulLa novetat més interessant d'aquest cap d'any ha estat Empremta, el primer llarg dels Kòdul. Un disc melòdic, enèrgic, compromès, apressat, fresc, punyent, divertit, potent i ballable. Un disc rodó, d'aquells que ni els falta ni els sobra res, que desperta una llista d'adjectius positius que poden ser els anteriors i també d'altres.

Mentrestant els Xeic! no s'adormen i ja ha aparegut el seu tercer disc: Sirga. Els ebrencs tornen a renovar la seva aposta musical festiva i arrelada en un treball on hi ha cabuda per la literatura, l'humor, la crítica, i la saviesa popular.

El comiat de Gonelles morts mereix per si sol un punt i a part. Aquest escamot autònom mallorquí ha estat actiu durant cinc anys duent a terme un experiment divertidíssim (almenys per alguns) de crítica i autocrítica càustica que han perpetrat com els ha donat la real gana. Ja se sap que l'escassedat de recursos i l'originalitat tot sovint es troben, i això ha passat en els cinc "assalts" que han comès. Ara lleguen el recopilatori Gold amb uns quants afegitons per si no n'hi hagués hagut prou.

Promoció. La promoció és molt important. Sempre ho ha estat i avui en dia segueix essent-ho, tot i que ara els mitjans s'han democratitzat molt. Molt, però no prou.Els vallesans Txilum tornen de Jamaica tocats per la llum de Jah amb el seu primer llarg Cultura accidental entre mans, i ens el deixen tastar en un finíssim disquet de promoció per a descarregar.

I els de Tercera via també ens conviden a descarregar-se el volum sonor promocional de les seves bandes per aquesta nova temporada.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid