Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, maig 2011

Els músics estan alhora a favor i en contra de la partitocràcia. Per un costat Titot (CUP), Jimmy Piñol de Lax'n'busto (ERC), Sanjosex (PSC) i David Massot de The companys (CiU) els tocarà fer de regidors (i alcalde) en aquesta nova legislatura municipal. No son els únics, Cesk Freixas (CUP), Josep Nadal de La gossa sorda (BLOC-CMC), Joan Reig (ERC), Pau Marquès d'Umpah-pah (ERC) i Pep Suasi de Fora des sembrat (PSM-EN) també optaven a fer de regidors a les seves poblacions. Per la seva banda, Al tall també ha entrat de campanya amb el seu Romanç contra Camps, on s'instava a no votar a l'actual president del País Valencià, i Carles Belda ha cantat Sense embuts en pro de les CUP, com els Maitips amb el seu Fem poble.

03/06/2011 22:31 Harmonies de lluita
Al mateix temps, però, molts dels mateixos músics, i molts d'altres, veuen en positiu ‒tot i que amb reserves‒ la mobilització que ha suposat l'acampada d'indignats de la Plaça Catalunya, quan precisament, una de les principals reclamacions de l'assemblea és reformular l'actual partitocràcia imperant. De totes maneres el que es dóna més importància és el fet de la presa de consciència i la mobilització en pro de la construcció d'una democràcia més real i popular. Les opinions dels músics sobre el 15M les sabem gràcies a aquest article de l'Endrerrock.

Aquesta primavera ha aparegut Naixen primaveres, el tercer disc llarg d'Aspencat, on s'hi creuen l'ska, l'electrònica, la tradició i el compromís social. Els de la Marina Alta hi posen, a més, el llaüt per aportar una aroma nacional en un ambient dominat per diversos corrents de la música jamaicana. En els nou primers dies van tenir 4000 descàrregues, vés a saber quantes en deuen dur ara.

Més setmanes enrere la gent de Malagana treien el seu segon disc, Acció positiva, on més música sincopada, festiva, i d'arrel caribenya acompanyen textos i reflexions socials. Alternen els sons més suaus amb potents distorsions: passen pel reggae, el punk, el hip hop, el funk i el dub, sense oblidar-se del fil conductor, l'ska.

foto_aspencatEl gracienc Jordi Montañez ha tret el seu disc debut, Dolça victòria, després de dues maquetes autoproduïdes. Al disc hi revisa les cançons més reeixides que havia gravat fins ara i n'hi incorpora de noves, guitarra i veu, seguint l'estela dels nous cantautors hereus de la Nova cançó, joves i rebels.

Els nois de Malestar social no s'han pogut esperar a fer un altre disc llarg per a compilar un nou treball. Després d'El nostre crit (2010) aquests joves cerdanyolencs hi tornen amb Reverberació, quatre nous talls de punk hardcore melòdic i combatiu, amb un so més compacte i un component més introspectiu.

Connie Riley és el disc debut de Perwerther's original, un trio santcugatenc hereu dels desapareguts Skamarlans. La seva interessant proposta és un florit punk rock amb tornades corals, amb molts canvis de ritme i un variadíssim registre: metal hardcore, funk rock, o el que menys t'esperis.
 
Els Dual xock son dos MCs que el mes passat presentaven Aires de canvi, on demostren la seva destresa en el rap. La maqueta, amb moltes col·laboracions d'MCs amics, vol convergir vàries idees en un concepte "positiu i revolucionari". Es pot descarregar des deBandcamp i Megaupload.

Un altre que també fa rap és en Shían, que ara presenta Quelcom via descàrrega, després d'un parell de maquetes més. Ell combina poesia i reflexions polítiques sobre uns beats poc convencionals, reposats i melòdics, que fan l'atmosfera romàntica i malenconiosa.

Del Sud del Sud, d'Altea, ens arriben els Narayama, un grup que fa entre grunge stoner i rock alternatiu, també en castellà i anglès, que han tret la maqueta U. Una mescla contundent i original feta de bateries ràpides, guitarres puixants i veu emotiva que canta al·legòricament a la vida i la mort.

Rock and roll amb influències punk i hard és el que fan els Cranc, un grup de Sant Andreu de Palomar que amb només un anyet ja han tret la seva primera referència. I espera't perquè ja pensen en la segona. Tenen la vista posada en el rock radical d'inicis dels 90, al seu perfil de Música lliure pots saber com sonen.

Els Interfere son un grup de Cornellà i Barcelona que practiquen un punk hardcore de la vella escola: senzill, a tota llet o amb ritme pesat. Els seus expressius crits esqueixats denuncien injustícies globals i foten canya llibertària. Aquí comparteixen la seva fressa.
 
{youtube}QAtyOxONJUs{/youtube}
 
{youtube}7wXKzcacbMQ{/youtube}
 
{youtube}sY-CJaaFSJY{/youtube}
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.catAquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid