x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, febrer 2011

En el mes en que s'ha apagat la veu de Jordi Barre, l'avi de la cançó, i en que s'ha censurat definitivament el senyal de TV3 al País Valencià, moltes raons ens empenyen a l'obstinat optimisme. S'ha tornat a gaudir del Tirant de Cançó, han aparegut nous concursos musicals per als grups novells com el Sona Jove del Poblenou, o el Concurs itinerant del Camp de Túria, i es continuen celebrant edicions d'altres concursos com l'Aborigen de Benissa, l'Emmaketa'm del Clot o La Costera sona.

04/03/2011 02:02 Harmonies de lluita
La sintonia de Barcelona Decideix la signa Marc Serrats amb el títol Dret a decidir, en Titot ha posat el 12 d'abril com a data de sortida del nou disc de Brams, i fins i tot ha aparegut un grup de tribut a Tipuaixí.

jordi_barre_monturiol_2006També recordar, com no, de que aquest març surt el segon disc d'Eina, L'estat i la revolució, que s'encartarà amb la revista Enderrock. Fa uns dies, els mateixos components del grup vilafranquí feien una xerrada a Tarragona sobre la influència de la política en la música. I com a ultimíssima hora, ja estan aquí els nous discs d'Orxata sound system i de Gato-el-qiman. Però no ens avancem tant.

Entre el Solsonès i l'Alt Cardener fa tres anys Les absentes van iniciar el seu camí. Amb un estil ben diferent i propi, al que ells anomenen "desestructuracions folk de pagès", el grup presenten sis talls del seu repertori. Agafen cançons contemporàniament populars, les trinxen i les refan barrejant-les amb folk, rock, ska, funk i punk, traient-ne himnes de casal.

Del cap i casal valencià arriba el rap d'Arrap. Olmos i Fabre ens presenten amb el subtítol "rap de metxa ràpida” la seva primera maqueta, produïda per Loren D. Conté set talls on se senten rimes ben parides, sinceres i sense por, amb actitud crítica i combativa.

Per la seva banda, Mauro I presenta la seva primera maqueta en solitari, L’ordre. Després de passar pel grup Calawo i nodrint-se de moltes diverses fonts, en Mauro ha enregistrat sis talls de hip hop que parlen de la seva vida i el seu entorn des de un punt de vista crític i agut, sense por a posar el dit a la nafra si cal.

En un estil molt més dur, Murtra i Brutal project fa uns mesos van treure un disc compartit. En ell s'hi pot sentir un crust core treballat i amb melodia del primer, on s'hi brama amb ràbia a la desolació de la guerra i l'alienació de la societat moderna. En els altres sis talls s'hi pot sentir el crust core a mig temps del segon.

També fa unes setmanes que els barcelonins Addenda van treure la seva maqueta Et corrigenda. Hardcore accelerat i rabiós de la vella escola, inconformisme i veganisme.
 
Per últim de Castalla arriben Aigua llimó i la seva maqueta Al fons del nostre cor. Amb influències d’Obrint pas o Rammstein, aquets nois fan un rock lleuger i melòdic amb gralla, teclat i violins, aconseguint un toc simfònic propi.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid