Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ha sortit "La Veu" núm. 97

Aquest cap de setmana ha aparegut a la xarxa el número 97 de La Veu, publicació del Moviment de Defensa de la Terra  (MDT). Aquest número conté un editorial amb el títol "El moment de la Unitat Popular". Aquest editorial analitza el moment actual i propugna reforçar un instrument organitzatiu, que des de l’MDT considerem que ha de ser la CUP", "una estructura organitzativa i mobilitzadora de masses, per a fer el pas decisiu cap a la conquesta de la independència, amb la qual iniciarem un procés d’aprofundiment de la democràcia política, social i econòmica." 

També conté l'article "Mas-Duran: el liberalisme botifler contra el poble català", de Xavier Oca, que descriu les polítiques privatitzadora i de segregació social del govern actual, que tilla de política econòmica escanyapobres, una "renovació del pacte entre oligarquies". 

01/09/2011 17:58 Política

El número 97 de La Veu aborda els aspectes socials i sindicals d'actualitat, als quals dedica els articles "Negociació col·lectiva: que decideixin els empresaris" i "Salut Pública: un punt de vista global."

Aquesta publicació conté també un article d'anàlisi sobre la història de La Crida a la Solidaritat, com a resposta al documental emès fa pocs mesos a TV3 sobre aquesta entitat cívíca. "La Crida com a model a analitzar", de Carles Castellanos, que des d'una anàlisi crítica de la seva història defineix La Crida com una organtizació “parasitada”  en l’entorn del poder" governamental i que "defugia la crítica a la política oficial, i les seves accions evitaven la confrontació". Una organització amb una "pràctica pseudoassembleària, amb una participació poc integrada de les entitats i de la base militant, les quals es limitaven a avalar la tasca d’una cúpula política força restringida", que només molt tardanament va prendre una identitat independentista.

El darrer número de La Veu també conté una ressenya del llibre de Patrícia Gabancho, "A la intempèrie", així com l'article "Per una cultura i un coneixement no mercantilitzats", que analitza el fenomen de la tendència a la regulació sobre drets d’autor i de la propietat intel·lectual o sobre patents en la societat actual.

Per saber-ne més:

Ha sortit el número 96 de "La Veu"

Ha sortit el número 95 de "La Veu"

Ha aparegut el número 92 de "La Veu"

"La Veu" analitza el debat al si de la CUP sobre la possibilitat d'anar a les eleccions el 2010

"La Veu" analitza la necessitat de lluita ideològica i acció política davant la crisi

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid