Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Aplec d'Arenys de Munt commemora el primer aniversari de l'inici de les consultes

Avui fa un any de la primera consulta sobre la Independència a Arenys de Munt, per aquest motiu ahir es va fer el I Aplec de la Independència, un acte que va servir per recordar-ho, ja que va motivar posteriorment la celebració de consultes a 519 municipis. L'acte va aplegar més de dues mil persones(veure: Crònica audiovisual de la consulta popular d'Arenys de Munt).

A la tarda, durant els parlaments a l'acte central a L'alcalde, Carles Mora, va afirmar que té la intenció de celebrar una trobada independentista cada any per aquestes dates i va afegir que la seva "alegria més gran" seria celebrar-ho "en una Catalunya independent".  

13/09/2010 01:06 Política
La persona que va tenir la idea de fer la primera consulta, el regidor de la CUP d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, va posar noms i cognoms a totes les persones que van empènyer i fer possible la consulta del 2009, pionera a Catalunya. Ho ha fet al peu del monument  inagurat ahir i que simbolitza l'anomenat espirit d'Arenys. 
 
Es tracta d'una escultura formada per quatre columnes de ferro de setze metres d'altura, que representen les barres de la senyera, amb una estrella al centre, una inscripció amb la data de la consulta i una pedra amb una "A", al·lusiva a Arenys de Munt.  El seu autor és Jaume Rodri i el seu cost total és de 50.000 euros, coberts mitjançant aportacions individuals, no només de veïns del municipi, sinó de tot Catalunya que han volgut fer els seus donatius.
 
arenysm2010A l'acte també van parlar, els dels doctors Moisès Broggi, de 102 anys d'edat, i Oriol Domènech, ambdós signants del manifest de la Crida Nacional pel Sobiranisme, el passat mes de juny, a favor d'una llista transversal per la independència. Broggi, tot i la seva edat, va estar contundent amb les seves paraules, en el sentit que amb "Espanya no hi ha res a fer". Domènech va dir que no ens deixem enganyar una altra vegada amb adjectius que sonen bé, fent referència al federalisme, ja que l'únic camí és la independència. Domènech va reclamar la unitat i va afirmar que la divisió és un insult contra els manifestants del 10 de juliol a Barcelona. Paraules que van servir per excitar el públic assistent amb crits d'unitat, fent referència a les properes eleccions regionals al Parlament.
 
Compromís d'Arenys de Munt
 
Abans d'acabar l'acte d'inauguració del monument, representants de la majoria les formacions sobiranistes van signar el Compromís d'Arenys de Munt, un document pel qual es comprometen a proposar al nou Parlament de Catalunya que sorgeixi de les eleccions del 28-N 'un referèndum vinculant en què tot el poble català manifesti la seva voluntat perquè Catalunya esdevingui un estat independent dins la Unió Europea'. El text també demana a les Nacions Unides i a totes les instàncies de cooperació internacional que tinguin en compte la "inquietud" del poble català i donin suport a  l'autodeterminació de Catalunya.
 
L'Aplec d'Arenys de Munt commemora el primer aniversari de l'inici de les consultesSembra per la independència

La sembla ha estat una iniciativa pensada per projectar a la terra el gran moviment iniciat a Arenys de Munt ara fa un any. Amb un guarà de tres anys, de nom Matiner, dut expressament des de Vallgorguina, s'ha sembrat les llavors de la independència, la democràcia, el treball, la regeneració..., de fet civada, que era en uns cistells amb les etiquetes esmentades, amb el darrer cistell anomenat "Viva España", que era de carbó. Pep Riera, el veterà pagès i sindicalista, ha dut la rella acompanyat d'un infant, mentre la gent anava fent la sembra.
- Veure imatges de la sembra (Fotos: Xavier Borràs).
- Veure vídeo de la sembra (Xavier Borràs). 
 
Un any després de la primera consulta a Arenys de Munt, la riera va tornat a ser aquest diumenge la capital de l'independentisme català. Sardanes i  cants corals a la plaça de l'Esglèsia, parades i discursos encesos van animar el matí en aquesta població maresmenca que ara fa un any va omplir les portades de la premsa nacional, estatal i internacional.. Ahir al matí, aquest municipi del Maresme  va tornar a ser una festa durant tot el dia.
 
El militant de la CUP de Mataró, Juli Cuéllar,  escriu un article "Autodeterminació (autooganització, autodefensa i autogestió" en el seu bloc  fent referència a l'aniversari que finalitza amb aquestes paraules "El pànic davant la "pulsió separadora" s'ha apoderat dels dirigents polítics autonomistes. Tot plegat posa en evidència, tal i com explica l'amic Agustí Barrera, que l'èxit i l'encert d'allò que s'inicià fa un any Arenys de Munt és el resultat d'un llarg procés d'acumulació de forces de l'independentisme d'esquerres i que seguirà endavant malgrat els tacticismes electorals de determinats grups i persones que a darrera hora s'han afegit al carro de l'independentisme, obviant, això sí, el discurs social i l'àmbit nacional complet dels Països Catalans"
 
Per saber-ne més
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid