Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El documental «Xirinacs, a contracorrent» s'emetrà amb "Sis nits d'agost" a TV3

Després de l'anunciat "Sis nits d'agost", pel·lícula sobre la mort de Lluís M. Xirinacs, també s'emetrà a TV3 el 29 d'agost a les 23,35h el documental «Xirinacs, a contracorrent»

27/08/2022 Comunicació
«Xirinacs, a contracorrent», que ja va ser emès per Sense Ficció el 2016, s'emetrà el 29 d'agost en finalitzar "Sis nits d'agost", a les 23,35h. El documental va ser produït per Zeba Produccions, i amb la col·laboració de la Fundació Randa-Xirinacs i Llibertat.cat.

"Xirinacs, a contracorrent" ressegueix la vida de Lluís Maria Xirinacs a través de les aportacions de diversos entrevistats entre els quals hi ha les seves germanes Anna Maria i Montserrat Xirinacs, l'economista Arcadi Oliveres, l'escriptor Lluís Busquets, els activistes polítics Jaume Asens i David Fernández i figures històriques del catalanisme com Miquel Sellarès i Jordi Carbonell.

Un documental fill d'un micromecenatge

El projecte documental va començar amb una campanya de micromecenatge impulsada per Llibertat.cat que va ser aconseguida gràcies al finançament de 372 mecenes. Més endavant s'hi va afegir Televisió de Catalunya que ha coproduït el documental.

Aquest documental de Zeba Produccions és un d'alguns que ha emès Televisió de Catalunya durant els darrers anys, després de Terra Lliure, punt final; La Crida, historia d’una resposta; La Sardana, dansa nacional de Catalunya?; Pau Escalé, go to the parad-Ice o Manuel de Pedrolo, trencant l'oblit.

La Fundació Randa- Lluís M. Xirinacs va publicar també un seguit de vídeos inèdits corresponents al documental Xirinacs, a contracorrent. Es tracta de cinc converses senceres de les que van ser filmades per realitzar el documental, estrenat a la Televisió Catalana el 2016, que gràcies a Zeba Produccions es van poder publicar destriades del documental.

 

Valora
Vídeos
DIÀLEG Sant Felip Neri "Xirinacs, a contracorrent"
DIÀLEG Fundació Randa
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid