Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
La Fundació Randa-Xirinacs unifica en un web el testimoniatge, pensament i obra de Xirinacs

La Fundació-Randa-Lluís M. Xirinacs ha unificat en un únic portal web les diferents pàgines que gestiona actualment a l’adreça xirinacs.cat, on es poden consultar els diferents àmbits de treball de la Fundació creada i promoguda per Xirinacs i altres persones

05/06/2021 Política

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha unificat en un únic portal web les diferents pàgines que gestiona actualment.

 

A través de l’adreça xirinacs.cat es poden consultar els diferents àmbits de treball de la Fundació:

  1. Canal You Tube Fundació Randa-LMX, on es poden consultar documents audiovisuals originals de Lluís M. Xirinacs en temàtiques com: demòtica, política, Model Global, entrevistes, etc; també es poden consultar documentals sobre la seva figura.

  2. Sobre la vida pensament i obra de Lluís M. Xirinacs: és una pàgina web dedicada a la seva figura des d’on es poden consultar aspectes biogràfics, bibliogràfics i sobre el seu Model filosòfic. S’inclouen fotografies i fitxes de l’arxiu personal de Lluís M. Xirinacs.

  3. Accés a les activitats actuals i històriques de la Fundació Randa des de 2007

  4. Un àmbit específic de la Fundació està dedicada a l’estudi i divulgació de l’obra filosòfica de Lluís M. Xirinacs.

A través d'aquest nou portal i d’altres actualitzacions web en què estem treballant, la Fundació Randa espera col·laborar a la difusió de la vida, testimoniatge, pensament i obra de Lluís Maria Xirinacs.

 

Impulsada per Xirinacs el 1987

 La Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs va néixer l’any 1987 promoguda per Lluís Maria Xirinacs i un grup d’amics, amb el nom de Fundació Tercera Via. Però va prendre el nom de Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs el 1998.

El nom de Randa remet al nom del puig de l’illa de Mallorca, en una cova del qual, Ramon Llull es retirà a fer vida contemplativa i que fou l’origen de l’estudi lul·lià que va fundar. En àrab, la paraula randa significa llorer.

Aquesta fundació té com a objectius la recerca, preservació i ampliació, debat, difusió i creació de noves propostes i aplicacions relacionats amb el treball que va fer en Lluís Maria Xirinacs, fruit de tota una vida de dedicació, al voltant de la construcció d’un model global de la realitat, que abasta les dimensions científica, filosòfica, social i espiritual, així com la investigació, formació i acció basades en la globalística i la dimensió comunitària, en diàleg amb tradicions arrelades en la nostra identitat catalana, mediterrània, europea i universal.

La contribució a la formulació de respostes als nous reptes individuals i col·lectius que ofereix el món contemporani, reptes que requereixen d’una visió global que tingui en compte la dimensió històrica i posi en relació teoria i pràctica, ciència i espiritualitat, subjectivitat i objectivitat per tal de crear solucions lliures i solidàries.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid