Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
negoci multimilionari
El documental "Kilowatts d'aigua. El negoci del segle" a TV3

Els rius catalans generen milions de kilowatts d'energia renovable des de fa més d'un segle. És un negoci multimilionari que aporta grans beneficis a molt poques empreses, que s'aprofiten de concessions gairebé perpètues. Moltes explotacions es van iniciar a cavall dels segles XIX i XX. I encara s'allargaran molt més.

25/05/2021 Comunicació

Aquest dimarts a les 22,05h al programa Sense Ficció de TV3 emetrà el documental Kilowatts d'aigua. El negoci del segle de Carles Prats i Ricard Belis. El treball cinematogràfic investiga l'estat de les concessions hidroelèctriques de Catalunya, la majoria de les quals vigents fins a l'any 2061 gràcies a un canvi legal que permet l'explotació d'un recurs natural com és l'aigua gairebé a perpetuïtat.

En la sega pàgina web, Sense Ficció presenta el treball tot dient que "Els rius catalans generen milions de kilowatts d'energia renovable des de fa més d'un segle. És un negoci multimilionari que aporta grans beneficis a molt poques empreses, que s'aprofiten de concessions gairebé perpètues. Moltes explotacions es van iniciar a cavall dels segles XIX i XX. I encara s'allargaran molt més. Perquè la gran majoria de concessions hidroelèctriques de Catalunya no caduquen fins al 2061, gràcies a un canvi legal en els anys 80 que va eternitzar els permisos per explotar un recurs natural escàs i públic com és l'aigua. Davant d'aquesta situació, cada cop hi ha més veus que denuncien el que consideren un espoli dels recursos naturals i ajuntaments que reclamen recuperar el control dels seus rius i que els beneficis tornin a la ciutadania".

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">La majoria de concessions hidroelèctriques de Catalunya no caduquen fins al 2061, gràcies a un canvi legal als anys 80 que n’eternitza els permisos.<br><br>📅 Dimarts, a les 22.05, “Kilowatts d’aigua. El negoci del segle”, a <a href="https://twitter.com/tv3cat?ref_src=twsrc%5Etfw">@tv3cat</a> <br><br>▶ <a href="https://t.co/SIMTmfXXJp">https://t.co/SIMTmfXXJp</a> <a href="https://t.co/Hoezp6P2F2">pic.twitter.com/Hoezp6P2F2</a></p>&mdash; Sense ficció (@senseficcio) <a href="https://twitter.com/senseficcio/status/1396917668226154496?ref_src=twsrc%5Etfw">May 24, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid