Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1940 Fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC)

1940 Fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC)

04/05/1940 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1940 al número 39 de la rue Maurois de París, la casa del rellotger Joan Masot, representant de la Unió catalanista (UC) i vinculat a Daniel Cardona es reuneixen 3 representants d’Estat Català (EC) del sector cornudellista, Antoni Andreu i Abelló i Marcel·lí Perelló i Domingo, Joan Cornudella, i 3 de Nosaltres Sols! (NS!), Daniel Cardona, Jaume Martínez i Joan Masot, amb la presència de membres de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC),  neix el Front Nacional de Catalunya tot i que durant un temps es coneixerà com “l’Organització”.

Es tractava de la primera organització de resistència clandestina, amb accions armades, a la dictadura feixista, i que col·laborà amb la xarxa d'espionatge dels països aliats durant la II Guerra Mundial.

Temps després, el juliol de 1943, el FNC creà la Secció Militar de l'organització, amb Jaume Martínez Vendrell al capdavant.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid