Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Conferència sobre el 75è aniversari de la fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC)

El Memorial Democràtic ha organitzat una conferència aquest dimecres sobre el 75è aniversari de la fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC)

26/04/2015 Memòria històrica
Conferència sobre el 75è aniversari de la fundació  del Front Nacional de Catalunya (FNC). Conferència sobre el 75è aniversari de la fundació del Front Nacional de Catalunya (FNC).

Dimecres 29 d’abril a la seu del Memorial Democràtic, carrer Peu de la Creu, 4 de Barcelona  a les 19 h, els vells militants del FNC Robert Surroca i Agustí Barrera parlaran de la història del FNC. El FNC fou fundat a París el 04/05/1940, com a organització patriòtica resistent per militants procedents d’Estat Català (EC) i de Nosaltres Sols! (NS!) l’organització liderada per Daniel Cardona (1890-1943) seguint el model insurreccionalista irlandès. Durant la Segona Guerra Mundial, el FNC col·laborà amb els aliats en tasques d’espionatge i de pas pels Pirineus de fugitius de l’Europa ocupada i d’aviadors abatuts en territori francès.

El FNC va actuar durant la dictadura feixista com a pont històric, salvant la fractura de la derrota del 1939 i la posterior ocupació franquista, va permetre enllaçar el separatisme de F.Macià i D. Cardona, amb els plantejaments d’alliberament nacional i de classe del PSAN el 1968, i els de l’Esquerra Independentista (EI) dels anys 2000. Les pàgines de la història del FNC són plenes d’heroisme, d’amor i voluntat de servei a la terra. En la nostra història nacional, els homes i dones del FNC hi tenen un lloc de memòria ben guanyat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid