Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El portaveu de Poble Lliure Guillem Fuster imputat per un acte de record a Julià Babia "el Nen"

La CUP  i l'ANC de Sabadell s'han adherit a la concentració de suport als Jutjats d'aquesta població aquest dimecres a les 10.15h

20/11/2017 Drets i Llibertats

Aquest dimecres 22 de novembre, Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure, està citat a declarar com a imputat per enaltiment al terrorisme per participar en un acte de memòria històrica el passat 11 de febrer.

Poble Lliure va organitzar un acte de record a Julià Babia a Castelló de Farfanya, lloc on va perdre la vida per culpa d’un accident de cotxe, per commemorar tota una generació d’independentistes dels anys 80, que segons l’organització, són la base històrica de les reivindicacions socials i nacionals actuals.

És en el marc d’aquesta acte, en el que només es va destapar un monòlit en record del Nen i es van fer uns parlaments, en el qual la fiscalia considera un fet delictiu d’enaltiment al terrorisme els parlaments i declaracions de 4 membres de l’organització Poble Lliure que només van tenir paraules de record de manera general a tot l’independentisme que ens precedeix. Dos dels membres ja han estat citats a declarar, el portaveu de l’organització ho fa aquest dimecres 22 als Jutjats de Sabadell, i resta pendent de citació el diputat de la CUP, Albert Botran.

L’organització, juntament amb tot el teixit associatiu de Sabadell, convoca una concentració de suport a Fuster el mateix dia 22 a les 10.15h del matí als jutjats de Sabadell just abans de la seva entrada als jutjats.

Poble Lliure afirma que els actes de record, com el que es va fer a Julià Babia, no són, ni poden ser considerats, un delicte, i que el que busca la justícia espanyola és la criminalització de la memòria històrica del poble català.
En aquest sentit, i en paraules del seu portaveu, Guillem Fuster: “El partit som conscients que aquesta causa contra Poble Lliure s’emmarca dins la ràtzia repressiva de l’Estat Espanyol contra tot l’independentisme, i que l’acte del 11 de febrer és només l’excusa per atacar Poble Lliure pel simple fet de ser una organització independentista i ser partícips del procés d’alliberament del país”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid