Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració als jutjats de Manresa en suport al militant de Poble Lliure, Toni Casserras

Poble Lliure al Bages ha fet una crida a la mobilització en suport a Toni Casserras convocant una concentració davant dels jutjats de Manresa a partir de 2/4 d'11 del matí. El manresà és el primer dels quatre acusats que declararà en seu judicial

09/10/2017 Drets i Llibertats

L'exregidor manresà i militant de Poble Lliure Toni Casserras declararà el proper dimarts als jutjats de Manresa com a investigat per enaltiment del terrorisme, arran de la seva participació, el febrer d'enguany en un acte d'homenatge a l'independentista Julià Babia quan es complien 30 anys de la seva mort en accident de cotxe a Castelló de Farfanya (la Noguera).

Per aquest acte, la fiscalia també va presentar una demanda en la mateixa direcció contra 3 membres  més de Poble Lliure, que ha estat acceptada per l’Audiència Nacional espanyola. Guillem Fuster, portaveu de l’organització, Albert Botran, militant i diputat de la CUP al Parlament i Ferran Dalmau.

En declaracions del portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, “l’Estat actua contra Poble Lliure per una causa descontextualitzada i acomplexada amb l’independentisme dels anys 70 i 80 per tal de criminalitzar, també a dia d’avui, l’independentisme transversal que està guanyant els carrers d’aquest país.”

L’organització creu que aquesta denúncia i l’actitud de la Fiscalia i l’Audiència Nacional cal emmarcar-les en el context d’espiral repressiva que viu aquests dies el poble català. Fuster afirma que ”saben que no podran aturar la República Catalana amb arguments polítics i han optat per l’estratègia autoritària de la por i la persecució, centrant-se en aquest cas en Poble Lliure, una organització inequívocament independentista i revolucionària que recull l’herència de més de 30 anys de lluita popular per l’alliberament del nostre país”.

Fuster considera aquestes actuacions jurídico-repressives “una nova i flagrant mostra d’atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió que posa un cop més de manifest el caràcter intrínsecament autoritari i demofòbic de l’estat espanyol”. Davant d’això, l’organització ha anunciat que defensarà públicament i allà on calgui els seus posicionaments i els principis polítics de l’independentisme d’esquerres. “No ens faran callar ni ens aturaran”, ha conclòs.

Davant dels fets l’organització ha fet una crida al conjunt de les forces polítiques democràtiques catalanes, a les entitats sobiranistes i als col.lectius socials i populars a expressar la seva solidaritat amb els companys encausats. Finalment, Poble Lliure constata de nou que “l’única via cap a la democràcia és la independència”, ja que “l’Estat Espanyol hereu del franquisme és irreformable sense una veritable ruptura democràtica que ara tenim a les nostres mans”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid