Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Poble Lliure fa una crida a la mobilització en suport a Ferran Dalmau

Convoca una concentració davant dels jutjats de Lleida demà dijous a les 9.30h.

18/10/2017 Política

Els jutjats de Lleida acolliran demà dijous, 19 d’octubre, a dos quarts de deu del matí, una concentració de suport a Ferran Dalmau, militant lleidatà de Poble Lliure a qui, en l’actual marc de criminalització de l’independentisme, la fiscalia de l’audiència nacional espanyola atribueix un suposat delicte d’”enaltiment del terrorisme”.

Ferran Dalmau, professor d’ensenyament secundari, milita des de fa anys a diferents organitzacions de l’esquerra independentista de Ponent, entre elles Poble Lliure i la CUP, i és impulsor de projectes com Edicions el Jonc i el  Fons de Documentació de l'Esquerra Independentista a les comarques de Ponent (FDEIP), entitat dedicada a preservar la memòria històrica de l’independentisme a les nostres comarques.

Arran de l’acte de record i memòria dedicat a l’històric militant independentista Julià Babia, dut a terme el passat mes de febrer a Castelló de Farfanya (Noguera), lloc on havia mort en accident de trànsit 30 anys abans, la Fiscalia de l’Estat ha presentat una demanda per “enaltiment del terrorisme” contra quatre membres de Poble Lliure, que ha estat acceptada per l’Audiència Nacional. Tres d’ells han estat citats a declarar i s’espera que el quart ho sigui en breu, donada la seva condició d’aforat. A més de Ferran Dalmau els altres militants citats a declarar com a investigats són Guillem Fuster, portaveu nacional de l’organització, Albert Botran, diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, i Toni Casserras, exregidor de la CUP a Manresa. Es dóna la circumstància que la fiscalia de l’Estat considera “enaltiment del terrorisme” un acte en record d’un militant independentista mort en accident de trànsit que mai no va ser detingut, ni acusat, de terrorisme i que va ser homenatjat  en tant que militant independentista en un moment històric en que aquest moviment polític no era, com ara, hegemònic a la societat catalana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid