Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En campanya
17/09/2017 Carles Sastre
Carles Sastre, Secretari General de la Intersindical-CSC Carles Sastre, Secretari General de la Intersindical-CSC
Intersindical-CSC ha estat reconeguda per la Sindicatura Electoral de Catalunya com a “organització interessada” en la campanya electoral del Referèndum de l'1 d'octubre. En l'actual context repressiu i demòfob la tramitació no ha estat el que seria un procediment administratiu habitual, entrem en una cursa d'obstacles que anirem superant, i després de la votació caldrà defensar el resultat, fer-lo vinculant i amb garanties, no es tracta d'un tema jurídic, es tracta d'una qüestió fàctica.

Aquest reconeixement ens permetrà participar de la campanya oficial, en els termes en que es plantegi, Tenir interlocució amb la Sindicatura, nomenar representant general, apoderats i interventors. Però el més important és assumir les responsabilitats i les conseqüències que se'n derivin. Som partidaris del Referèndum i del Sí, estic a favor del referèndum del Sàhara per posar un exemple, però com a català em sento interpel·lat per una convocatòria concreta en unes condicions concretes, entenc que m'he de posicionar i el Sí és la millor opció. Fer altre cosa és fugir d'estudi, nedar i guardar la roba, fer càlculs d'interès organitzatiu. No mullar-se, no prendre partit quan cal.

Estem a favor del Referèndum, estem a favor del Sí, farem campanya i n'assumim els riscos. No ho sabem fer d'altra manera.

Penso que allò més complex comença a partir del dia 2 d'octubre, sigui quin sigui el resultat, les costures de l'estat de dret han saltat i el franquisme que no passa s'ha tret la màscara, mentre l'esquerra espanyola passa l'estona mirant-se a La Sexta, salvant honroses excepcions. Altra cosa és la magnífica manifestació d'ahir dissabte a Bilbao, o les mostres de suport de Galícia o de Marinaleda. Em ve al cap el poema de Martin Niemöller “Quan els nazis vingueren”, això va de democràcia i de drets fonamentals, no és cap joc i hi cal respondre. Mirar cap a una altra banda és fer ja tard.

 

 

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Vuit militants d'Arran detinguts davant del TS a Madrid quan intentaven fer una acció de protesta
  5. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  6. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  7. Som Energia celebrarà les 1.000 persones sòcies d’Osona en la jornada "Revolució EnergÈTICA"
  8. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  9. El darrer judici polític
  10. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid