Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
F de Figa organitza a Deltebre la presentació del llibre Montserrat Roig "La memòria viva"
15/03/2017 Gènere

La periodista i escriptora Aina Torres, convidada pel col·lectiu feminista ebrenc F de Figa, va presentar el passat 11 de març el seu darrer llibre Montserrat Roig. La memòria viva, a Deltebre.

El llibre ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Un llegat explicat també en aquest llibre per personalitats que van compartir la vida amb Montserrat Roig o que se’n senten deixebles.

Durant l'acte, que va omplir la sala d'actes del Parc Natural, es van llegir diversos fragments de l’obra de la Roig i va comptar amb l’acompanyament musical de les músiqus ebrenques Roser Alemany i Sinta Salvadó

Montserrat Roig és una de les grans figures de la literatura catalana del segle XX. La seva vida és representativa de la generació que va néixer i créixer sota les mordasses del franquisme. Eren els anys de les revoltes del 68, la clandestinitat, les assemblees universitàries, les il·lusions per la caiguda del dictador i el desencís per la reforma del règim.

Aina Torres és periodista i escriptora. Ha treballat a TV3, Vilaweb i la Institució de les Lletres Catalanes, col·labora al digital cultural Núvol i ha exercit de responsable de premsa a Edicions 62. Com a autora ha guanyat el Premi de Poesia Martí Dot amb el llibre Dos hiverns i un incendi.

La presentació del llibre de l’Aina Torres s’engloba en els actes de celebració i reivindicació del 8 de març, dia internacional de la dona, a la vegada que forma part d’un seguit d’actes i activitats que s’estan duent a terme a Deltebre d'ençà que el col·lectiu feminista F de Figa es va presentar al públic el passat 3 de setembre amb la intenció d’apropar el feminisme al territori i despertar consciències.

El col·lectiu valora molt positivament l’acollida que ha tingut la presentació del llibre Montserrat Roig. La memòria viva a Deltebre i confia que aquest acte ajudarà a ampliar l’espai crític i de debat feminista que en aquest moment s’està obrint a les Terres de l’Ebre. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid