Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’esquerra independentista emmarca la persecució per la crema de fotos del rei en una estratègia repressiva de l’Estat

Els independentistes recorden que el Tribunal Europeu de Drets Humans va admetre a tràmit la demanda contra l’estat per una possible vulneració dels articles 9 i 10 de la Convenció Europea de Drets Humans per un cas igual.

08/11/2016 Drets i Llibertats
Segons diverses informacions publicades, la fiscalia ha sol·licitat a l’Audiència Nacional espanyola que citi a declarar cinc membres de l’Esquerra Independentista per un presumpte delicte d’injúries a la corona. Les diligències en qüestió estarien relacionades amb l’acció de rebuig a la monarquia espanyola en acabar la manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona. Segons recorden la CUP i Alerta Solidària en un comunicat, aquest tipus d’actuacions no són noves, i s’emmarquen en l’estratègia de repressió contra la llibertat d’expressió que suposa l’especial protecció jurídica que té la família reial espanyola. 

De fet, les organitzacions de l'esquerra independendistes recordem que la crema de fotografies de membres de la corona espanyola ja ha estat enjudiciada en ocasions anteriors. Especial menció requereix el cas dels dos joves de Girona que van ser jutjats i condemnats per l'Audiència Nacional espanyola arran de la crema d’una fotografia del rei l’any 2007, que va tenir com a resposta popular una onada de cremes arreu dels Països Catalans. També recorden que el març passat el Tribunal Europeu de Drets Humans va admetre a tràmit la demanda contra l’estat per una possible vulneració dels articles 9 i 10 de la Convenció Europea de Drets Humans.

Així mateix, consideren aquesta actuació com una més en l’estratègia de repressió i persecució política de l’independentisme en un context polític de confrontació democràtica vers l’estat que es viu als Països Catalans i, en particular, a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del Principat anunciat per la tardor de 2017.

Les organitzacions denuncien un cop més l’actuació del Departament d’Interior que és qui va ordenar el dispositiu dels Mossos d’Esquadra del passat 11 de setembre, arrel del qual es va remetre l’informe sobre el qual la fiscalia de l’Audiència Nacional basa el procediment penal contra les cinc independentistes investigades. 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid