Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La crema de fotos del rei arribarà a Europa

«En un temps ple de desafiaments cladrà que assumim la desobediència com a única norma per assolir la llibertat del nostre poble»

01/08/2015 Drets i Llibertats

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs dels 2 independentistes condemnats per la que va ser la primera d'una llarga sèrie de cremes de fotografies dels reis, iniciada a Girona el 13 de setembre del 2007. L'alt tribunal espanyol rebutja que els fets puguin encabir-se en la llibertat d'expressió alhora que els situa en el camp dels delictes d'odi per la incitació a rebutjar la monarquia constitucional i desitjar la república, segons informa Alerta Solidària

Cap al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg

En roda de premsa, l'advocat dels independentistes, i des d'avui mateix també cap de llista a la circumscripció de Girona per la CUP-Crida Constituent, a les eleccions del 27 de setembre, Benet Salellas, ha resumit la sentència com un gran disbarat. Un més d'un tribunal caduc. "Durem el cas a Estrasburg i, un cop més, Europa ens donaran la raó". Ha assenyalat que no es vol tenir en compte ni el context ni la natura política i de reivindicació legítima de l'acció jutjada. I a més a més, denuncia una nova tergiversació del concepte de delicte d'odi. Aquest, creat per perseguir als qui promouen el feixisme i neguen els genocidis, és esgrimit per revestir amb més gravetat si cap, en la lògica espanyolista i conservadora del TC, la crema de fotografies de la família reial. Salellas ha remarcat el fet "curiós" que la sentència compti amb dos vots particulars, favorables a la defensa dels independentistes: precisament dels magistrats catalans i bascos. Aixi com també que la sentència, avui notificada, hagués estat filtrada a periodistes d'extrema dreta que en van fer al·lusió el dissabte passat en un canal de televisió de la caverna.

Girona respon

Oficialment encara no ha estat notificada però arrel de la filtració a periodistes de l'ala dura del règim, la sala del TC ha hagut de confirmar la sentència a l'advocat del cas. Una còpia d'aquesta ha arribat al migdia al seu despatx i d'aquí cap a l'Esquerra Independentista de Girona que ha cregut necessari donar una resposta immediata. Desafiant l'aparent apatia estival, vora 50 persones s'han plantat davant de l'Ajuntament de Girona a les cinc de la tarda. Va ser aquí, fa 8 anys, on tot va començar, ha recordat Martí Majoral, portaveu nacional d'Alerta Solidària. «El Jaume i l'Enric van cremar la foto dels reis com a resposta de la seva visita a la ciutat i hi ha qui encara no ha entés res, com l'ajuntament d'aquesta ciutat que segueix fent la pilota a la casa reial amb la Fundació Príncep de Girona».

Oportunitats perdudes i oportunitats noves

El portaveu de l'organització antirepressiva ha assenyalat que aquesta sentència és una nova oportunitat perduda per l'Estat espanyol per mirar de rectificar i actualitzar-se als estàndards europeus de respecte de la llibertat d'expressió. Alhora suposa una nova oportunitat per als catalans i catalanes per seguir desobeint lleis espanyoles i les seves imposicions. «En un temps ple de desafiaments cladrà que assumim la desobediència com a única norma per assolir la llibertat del nostre poble». També amb paraules per al Jaume i l'Enric, tot recordant que l'Esquerra Independentista ha canviat molt en 8 anys, però que com els dos represaliats, hi ha coses que no han canviat: «la dignitat, la fermesa i la determinació per desobeir i vèncer».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid