Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La Fiscalia i els Mossos acusen 5 independentistes d'un delicte d'injúries a la Corona per la crema de fotos del Rei

Entre els acusats hi ha Aitor Blanc regidor de Som Gramenet i Ivan Altimira conseller de la CUP-Capgirem Barcelona al districte de Sant Andreu . Així com també a Roger Santacana, Jordi Almiñana i a la periodista Nora Miralles, segons informa La Directa.

08/11/2016 Drets i Llibertats

Aquest mitjà de comunicació, apunta que agents d'informació de la policia catalana, camuflats entre les participants de la manifestació de l'Onze de Setembre, es van encarregar de fotografiar i enregistrar les activitats organitzades per l'Esquerra Independentista al passeig del Born. Un informe on s'incorpora les imatges i s'assenyala la identitat de cinc dels manifestants es va fer arribar el 20 d'octubre al jutjat central d'instrucció 4 de l'Audiència Nacional espanyola. Se'ls acusa de la crema de fotografies del monarca espanyol Felip VI. Entre els acusats hi ha Aitor Blanc regidor de la candidatura municipalista Som Gramenet i Ivan Altimira conseller de la CUP-Capgirem al districte de Sant Andreu (Barcelona). També s'acusa de la crema a Roger Santacana, Jordi Almiñana i a la periodista Nora Miralles.

Per tot això, la fiscal de l'Audiència Nacional espanyola Rosana Lledó –en un escrit datat a 4 de novembre– demana al jutjat que citi properament als cinc identificats pels Mossos com a investigats per un presumpte delicte d'injúries a la Corona (490.3 i 491 del Codi Penal).

Cal recordar que, la Fiscalia de l' Audiència Nacional espanyola va obrir una investigació per la crema de fotografies del Rei durant la manifestació de la Diada d'organitzacions de l'esquerra independentista a Barcelona. També investigava la piulada de la CUP "Si el Rei vol corona, corona li donarem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem".

La crema de les imatges del Rei es va produir al final de l'acte polític que es va realitzar al Born després de la manifestació que va començar a la plaça d'Urquinaona. Al fulls que es van cremar, per una cara hi havia la fotografia del monarca i a l'altre, la portada de la Constitució espanyola.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid