Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
NOVETAT EDITORIAL
Edicions El Jonc publica un llibre de Winnie Mandela

El llibre “491 dies. Presonera número 1323/69.” és la darrera novetat editorial que acaba de publicar Edicions El Jonc

18/10/2014 Cultura
Edicions El Jonc ha publicat dins la seva col·lecció Muixeranga el títol “491 dies. Presonera núm, 1323/69” de l'activista política sud-africana Winnie Mandela, publicat per primer cop a Sud-àfrica el passat 2013, després de romandre 40 anys inèdit i amagat. El llibre es publica en llengua catalana, tot just després d'aparèixer la versió en anglès i abans de la versió francesa.

Un matí gelat d’hivern, unes hores abans de l’alba, dilluns 12 de maig de 1969, la policia antidisturbis va arribar a Soweto, a casa de Winnie Mandela i va detenir-la en presència de les seves dues petites filles, que llavors tenien nou i deu anys.

Detinguda juntament amb un grup d’activistes antiapartheid en virtut de la secció 6 de la Llei de terrorisme que havia estat dissenyada per la policia antidisturbis per tal de detenir i interrogar gent sense límit de temps, se la van endur. No tenia ni idea d’on la portaven o què en seria, de les seves filles. Aquest va ser l’inici dels 491 dies d’empresonament de Winnie Mandela i dels dos judicis que van tenir lloc durant aquest període.

Quaranta-un anys després de ser alliberada el 14 de setembre de 1970, Greta Soggot, la vídua de David Soggot, un dels advocats de Winnie Mandela durant els judicis que van tenir lloc els anys 1969 i 1970, li va donar una pila de papers. Es tractava del diari i les notes que havia escrit durant el seu empresonament. Aquests papers van revifar a Winnie Mandela records vívids i horribles, i han destapat un tros únic i personal de la història de Sud-àfrica.

491 dies. Presonera número 1323/69 comparteix amb el món el diari emotiu i colpidor de Winnie Mandela, així com les cartes que es van intercanviar parts afectades d’aquesta història, entre ells la mateixa Winnie i Nelson Mandela, el qual ja feia gairebé set anys que estava empresonat.

Amb aquest diari, es convida els lectors a ser testimoni de la brutalitat que va experimentar Winnie, la profunditat de la seva desesperació i la seva resiliència i el desafiament malgrat l’extrema pressió a què va ser sotmesa. Aquesta esposa i mare jove va sortir de la seva detenció de 491 dies amb un esperit desafiador i amb la determinació de continuar la seva lluita per la llibertat.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid