Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0RESPONSABLES
"Lluitant contra l’oblit", un llibre sobre l'accident del Metro de València
22/09/2014 Política

L'editorial "Sembra Llibres" ha publicat  el llibre Lluitant contra l'oblit, una obra de no ficció de la periodista de Levante-EMV Laura Ballester sobre l'accident del Metro de València ocorregut el 3 de juliol de 2006, on van morir 43 persones i i altres 47 van resultar ferides.

El llibre remarca que "aquell dia va començar també el calvari de les famílies de les víctimes, que han lluitat de manera incansable per aconseguir l'assumpció de responsabilitats en la gestió del cas i l'esclariment de la veritat". "Vuit anys després, continuen sense respostes i sense responsables", destaca l'editorial.

L’autora ha recopilat, estructurat i condensat la informació “per fer entendre a un públic ampli les causes principals del cas: els antecedents, les conseqüències, l’ocultació de dades, la negligència en el tractament de les proves clau, la manipulació informativa, les contradiccions judicials i els testimonis inèdits”.

El llibre compta amb textos de la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J), Beatriz Garrote, i del periodista Jordi Évole, que va donar projecció al cas a Salvados amb l’especial Los olvidados.

Laura Ballester és periodista del diari Levante-EMV i ha cobert tots els esdeveniments de la tragèdia del Metro de València des del primer moment, i ha estat guardonada amb el premi "Cartellera Turia" d'aquest any precisament pel seu treball de recerca i difusió del cas.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid