Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat internacional
CIU, PP i C's voten al Parlament en contra d'una moció de suport al poble palestí, kurd i sahrauí

Quim Arrufat: "No hi pot haver complicitat amb els estat que practiquen l'ocupació, la colonització i apartheid"

12/07/2014 Territori
El diputat Quim Arrufat ha viatjat aquest cap de setmana amb una delegació catalana a la Diada Nacional del Kurdistan El diputat Quim Arrufat ha viatjat aquest cap de setmana amb una delegació catalana a la Diada Nacional del Kurdistan

El diputat de la CUP-AE Quim Arrufat ha valorat com un fet "molt greu" que avui CiU, PP i C's hagin votat al Parlament de Catalunya en contra el dret de l'autodeterminació dels pobles palestí, kurd i sahrauí i "d'escàndol internacional" que hagin rebutjat exigir al govern israelià la ratificació de l’Estatut de Roma, pel qual s’estableix la Cort Penal Internacional de Justícia i reclamar que s’abstingui d’emprar una política de represàlia col·lectiva sobre la població palestina com a resposta a un crim o agressió, així com reclamar l’alliberament immediat dels parlamentaris del Consell Legislatiu Palestí en situació de detenció administrativa.

El diputat de l'esquerra independentista ha acusat al govern català d'amprar "les polítiques criminals del govern d'israelià" i els ha recordat que "no hi pot haver complicitat amb els estat que practiquen l'ocupació, la colonització i apartheid".

"La Mediterrània és l'espai geopolític natural del nostre país. Hem de lluitar pel respecte als drets humans, civils, polítics i democràtics dels seus habitants i els seus pobles, especialment d'aquells pobles que, com el català, volen exercir el seu dret a decidir. Els pobles kurd, sahrauí i palestí viuen des de fa dècades en situació d'ocupació, de marginació i de persecució política i és especialment amb ells que els catalans ens hem de solidaritzar. Per això no podem restar sords i cecs davant l'ocupació de Palestina per part d'Israel, davant de la persecució política envers els kurds a Turquia o davant la lluita dels kurds de Síria contra l'Estat Islàmic d'Iraq i el Llevant." ha exposat Arrufat en la seva intervenció.

Valora
Rànquings
 1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
 2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
 3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
 4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
 5. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
 6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
 7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
 8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
 9. La nació catalana, singularitat històrica
 10. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid