Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Quim Arrufat: La consulta “no es negocia, sinó que s'exerceix i es respecta”

En el Debat de Política General al Parlament de la CAC el diputat de la CUP-AE ha afirmat que “el dret a decidir no s'accepta a canvi de cap contrapartida" i defensa que el Dret a decidir no és incompatible amb "la immensitat dels problemes d'aquesta societat”

26/09/2013 Política

En el Debat de Política General al Parlament de la CAC Arrufat va defensar que el Dret a decidir no es pot negociar mai a canvi de contrapartides, i va considerar com a positiu que el president Artur Mas vinculés el diàleg a l'exèrcici de la consulta, ja que aquest exercici “no es negocia, sinó que es respecta i exerceix.” Del posicionament del President Mas en resposta al "diàleg" de Madrid, però, ha lamentat que “hagi passat per damunt d'abordar la immensitat dels problemes d'aquesta societat”.

Diversos mitjans, com El Pun-Avui, s'han fet ressò de les paraules d'Arrufat: “Té un cert valor polític positiu que Mas hagi dit taxativament aquesta frase. Però si Madrid arriba a acceptar la consulta i la posa sobre la taula, tampoc hi ha res a negociar, més enllà de les formalitats, la data o la logística. El dret a decidir no s'accepta a canvi de cap contrapartida. S'exerceix i es respecta, perquè si no, no és dret, és pacte entre elits."

En declaracions posteriors Arrufat ha apuntat que “no es pot posar en una mà el dret a decidir i en l'altra contrapartides que hipotequin el dret a decidir i l'escenari posterior de la consulta”. I ha reblat: “Mas es mou en el terreny del desig, i seria bo que l'Estat ens deixés. Però més enllà de les voluntats d'un procés en el qual entenem que hi ha majories clares, s'exigeix determinació i no només voluntat”, ha afegit.

Contra el model holandés de neoliberalisme i la privatització de serveis públics

Arrufat també va mostrar preocupació pel fet que Mas hagués citat l'exemple del govern d'Holanda com a model, una referència inquietant ja que “suposa aprofundir en el neoliberalisme i la privatització de serveis públics."

En resposta a aquesta referència i a les retallades del Govern autòmic de la CAC Arrufat ha exposat que “La col·laboració públic-privada ja hem vist que al nostre país no és coresponsabilitat, sinó pagar més impostos i cedir serveis públics a empreses privades”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid