Solidaritat internacional
CIU, PP i C's voten al Parlament en contra d'una moció de suport al poble palestí, kurd i sahrauí

Quim Arrufat: "No hi pot haver complicitat amb els estat que practiquen l'ocupació, la colonització i apartheid"

12/07/2014 Territori
El diputat Quim Arrufat ha viatjat aquest cap de setmana  amb una delegació catalana a la Diada Nacional del Kurdistan El diputat Quim Arrufat ha viatjat aquest cap de setmana amb una delegació catalana a la Diada Nacional del Kurdistan

El diputat de la CUP-AE Quim Arrufat ha valorat com un fet "molt greu" que avui CiU, PP i C's hagin votat al Parlament de Catalunya en contra el dret de l'autodeterminació dels pobles palestí, kurd i sahrauí i "d'escàndol internacional" que hagin rebutjat exigir al govern israelià la ratificació de l’Estatut de Roma, pel qual s’estableix la Cort Penal Internacional de Justícia i reclamar que s’abstingui d’emprar una política de represàlia col·lectiva sobre la població palestina com a resposta a un crim o agressió, així com reclamar l’alliberament immediat dels parlamentaris del Consell Legislatiu Palestí en situació de detenció administrativa.

El diputat de l'esquerra independentista ha acusat al govern català d'amprar "les polítiques criminals del govern d'israelià" i els ha recordat que "no hi pot haver complicitat amb els estat que practiquen l'ocupació, la colonització i apartheid".

"La Mediterrània és l'espai geopolític natural del nostre país. Hem de lluitar pel respecte als drets humans, civils, polítics i democràtics dels seus habitants i els seus pobles, especialment d'aquells pobles que, com el català, volen exercir el seu dret a decidir. Els pobles kurd, sahrauí i palestí viuen des de fa dècades en situació d'ocupació, de marginació i de persecució política i és especialment amb ells que els catalans ens hem de solidaritzar. Per això no podem restar sords i cecs davant l'ocupació de Palestina per part d'Israel, davant de la persecució política envers els kurds a Turquia o davant la lluita dels kurds de Síria contra l'Estat Islàmic d'Iraq i el Llevant." ha exposat Arrufat en la seva intervenció.