Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dia Mundial contra la LGBTfòbia
El Brot Bord i la Comissió Unitària 28J reivindiquen un món lliure el Dia Mundial contra la LGBTfòbia

La reivindicació d'aquest 17 de Maig està centrada en els casos d'homofòbia a l'Estat francès i l'Estat rus i dels "Pilla-pilla" com a paradigmes de l'homofòbia, però també en el Cas Raval i les retallades en sanitat

14/05/2014 Gènere
El col·lectiu Brot Bord i la Comissió Unitària 28 de juny reivindiquen aquest 17 de Maig Dia Mundial contra la LGBTfòbia i assenyala que aquet dia els quatre punts cardinals s'uneixen "per treure a la llum pública allò que sembla només preocupar a lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex: no hi ha espai físic ni mental al món lliure de lesbofòbia, de gaifòbia, de bifòbia, de transfòbia i d'intersexfòbia."

En l'escrit amb motiu d'aquesta diada reivindicativa relació aquesta reivindicació amb "la desigualtat social i econòmica. Dels atacs diaris contra la nostra manera de fer i de pensar", ja que "la crisi o estafa capitalista incrementa la pressió sobre totes les revolucions socials, també la que ataca directament al patriarcat, i busca caps de turc a qui atribuir falses culpes."

La reivindicació d'aquest 17 de Maig està centrada en els casos d'homofòbia a l'Estat francès i l'Estat rus com a paradigmes de l'homofòbia, però també a casa nostra, i com a exemple exposen el cas dels feixistes seguidors d'"Occupy Pedofilya" (els "Pilla-pilla") al Vallès Oriental. Però també s'ha centra la denúncia en el cas de l'assassinat de Juan Andrés Benítez i de l'actitud serofòbica d'agents dels Mossos d'Esquadra, que van filtrar informació mèdica confidencial de la víctima.

Així mateix, els diversos col·lectius integrats a la Comissió Unitària 28 de juny recorden que la LGBTIfòbia va molt més enllà de les agressions físiques i psicològiques, i que retallar en sanitat "vetant la reproducció assistida per a les lesbianes, i posar punt i final a l'avenç que s'havia produït en els tractaments i la prevenció del VIH-Sida" també és "LGBTIfòbia, executada directament per l'Estat i en sintonia amb altres lleis que ens afecten com el nou codi penal o la contrareforma de l'avortament."

Aquests col·lectius per l'alliberament GLTB recorden que "Aquest 17 de maig reivindiquem un món lliure de LGBTIfòbia. I per a això és necessari aturar el feixisme creixent als Països Catalans, a Europa i als cinc continents, tant al carrer com a les institucions. Ens sumem al moviment antifeixista de Berlín, París o Moscou, a les activistes pro-drets a Uganda o l'Iran, perquè són les imprescindibles, i a totes aquelles que són assetjades per la seva sexualitat quotidianament. Totes juntes podem revertir la situació, combatem la LGBTIfòbia, ara i arreu, combatem el feixisme."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid