Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament sexual
Presentació del Consell Municipal LGTB de la ciutat de Girona

Durant l'acte de presentació es va remarcar que aquest any fa 25 anys de la creació de la primera associació de lesbianes i gais a la ciutat, el FAGC de Girona.

18/05/2013 Educació
Moments de la resentació del Consell Municipal LGTB de la ciutat de Girona Moments de la resentació del Consell Municipal LGTB de la ciutat de Girona

Ahir es va presentar en roda de premsa el Consell Municipal de lesbiane, gais, dones i homes transsexuals i bisexuals de la ciutat de Girona.

L'acte va començar amb la projecció d'un video on la vicepresidenta del Consell Municipal LGTB de la ciutat de Barcelona, Maria Jose Ariza va fer una salutació i felicitació per la creació del consell a Girona i va aprofitar per demanar l'aprovació de la llei contra l'homofòbia i la transfobia.

A continuació va intervenir en Pau Gàlvez en nom de les entitats LGTB, que va destacar les necessitat d'un organisme d'aquestes característiques, davant dades tant alarmants com les que va fer publiques ahir la Agencia dels drets Fonamentals de la UE d'aquest any que informen que gairebé una de cada dues persones homosexuals, (47%) es van sentir discriminades o assetjades en l'ultim any, amb aquestes dades a les mans en Sr. Galvez va recordar l'acord entre totes les entitats LGTB de Catalunya de demanar que s'aprovi en el parlament català una llei contra l'homofòbia i la transfobia.

També va destacar que aquest any fa 25 anys de la creació de la primera associació de lesbianes i gais a la ciutat, el FAGC de Girona,. Ha recordat els inicis i primeres activitats d'aquesta associació com van ser les concentracions davant de l'Hotel Sol per no deixar inscriure a una parella gai o la disputa amb l'UdG per que una professora explicava com les teràpies conductistes podien “curar” als homosexuals. Va donar les gracies als grups municipals de la CUP i d'ICV-EUiA per iniciar el camí del Consell, i a l'equip de govern per treballar en la seva aprovació.

En nom de l'ajuntament va intervenir el regidor de Serveis Social, Eduard Berloso i Ferrer, que va remarcar que Girona va estar entre les pioneres en crear un Consell d'aquestes característiques, sent la segona ciutat a l'estat ho aprova. També va agrair l'esforç fet per totes les entitats per poder portar a bon port aquesta iniciativa i l'entesa que hi hagut entre aquestes i l'ajuntament.

Abans de finalitzar es va recordar l'acte que és faria poc després a la llibreria Context on es presentava el llibre de Marc Serena “Això no és africà” sobre l'homofòbia a l'Àfrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid