Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homofòbia
Rebuig a les agressions homòfobes del grup "Pilla Pilla" que emula els neonazis russos

Rebuig a les agressions homòfobes del grup "Pilla Pilla" que emulen els neonazis russos. La CUP i nombrosos col·lectius i organitzacions de l'Esquerra Independentista han fet una crida a tota la societat catalana a combatre el feixisme i aquests actes d’homofòbia

19/12/2013 Drets i Llibertats

Seguint els grups de joves neonazis de Rússia a l'Estat espanyol han creat el grup "Pilla Pilla", que emula el moviment homòfob rus autoanomenat "Ocuppy Pedofilyaj." Aquests grups organitzats es dediquen a "caçar gais." Enganyen, humilien i agredeixen les seves víctimes i després gravar-ho en vídeo difonen aquesta agressió intimidatòra a Internet.

Alguns mitjans, com el canal televisió privat La Sexta, han situat la major part d'aquestes agressions i el nucli del grup "Proyecto Pilla Pilla" a Barcelona.

A Catalunya algunes agressions d'aquest grup homòfob estan sent investigades pels Mossos d'Esquadra, tot i que encara s'està estudiant amb un assessor el tipus de denúncia que s'interposarà contra els agressors, ja que segons alguns mitjans existeix un cert buit legal que impedeix castigar el conjunt d'aquestes agressions d'odi homòfob.

Aquest grup ha penjat alguns vídeos a les xarxes socials on es pot visionar com insulten i acusen de "pederastes" les persones citades i enganyades. Malgrat que els seus comptes a les xarxes socials han estat eliminats, n’han obert de nous.

Manca de mitjans legals

Aquesta manca de legislació només podria fer punible aquests actes de persecució, intimidació i vulneració de la intimitat, en el cas que no existissin agressions físicques, amb diversos delictes, entre els quals l'article 197.1 del Codi Penal, que estableix penes per al delicte per vulnerar la intimitat d'un altre sense el seu consentiment que "utilitzi artificis tècnics d'escolta, transmissió, gravació o reproducció del so o de la imatge serà castigat amb les penes de presó d'un a quatre anys i multa de dotze a vint mesos." Unes penes que s'incrementen "si les imatges són difoses i si afecten a dades de caràcter personal que revelin la vida sexual." Fora d'això no hi hauria molt marge per perseguir aquestes cites amb engany, humiliació i agressions d'aquests grups homòfobs.


La CUP rebutja enèrgicament les agressions del "Projecte Pilla Pilla"

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet pública una nota de premsa en què expressa el "més enèrgic rebuig les actuacions del denominat Projecte Pilla Pilla."

La candidatura independentista exigeix que "es posin tots els mitjans necessaris per tallar d’arrel aquest moviment homòfob i evitar així situacions encara més greus." I recorden que a Rússia aquest mateix moviment fins i tot ha provocat algunes morts.

Aquesta nota de premsa de la CUP explica que l'Observatori contra l’Homofòbia va anunciar ahir que havia activat totes les accions i gestions possibles per aclarir els fets. I explicava que la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació n’estava al corrent i demanava que els Mossos d’Esquadra prenguessin mesures per evitar les accions d’aquest grup d’extrema dreta. Unes demandes de l’Observatori contra l’Homofòbia i de les diferents organitzacions i entitats d’alliberament LGBTI que compten amb el suport de la CUP.

Moció contra els "Pilla Pilla"

La candidatura Crida Premianenca va presentar ahir una moció d'urgència contra aquest fenomen homòfob i violent.

La moció recorda al Ple Municipal d'aquesta localitat del Maresme "que des de les administracions públiques s’ha de lluitar fermament en contra de les actituds homòfobes, masclistes i patriarcals, i tenint en compte que el municipi de Premià de Mar es declarà el passat juny de 2012 municipi per la diversitat sexual, la normalització social del fet gai, lèsbic i transsexual i contra l’homofòbia i la transfòbia..."

El grup municipal de Crida Premianenca-Poble Actiu proposa a la moció una sèrie de mesures centrades a actuar amb fermesa contra aquestes agressions.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid