Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Moció de la CUP al ple de Girona contra la reforma de la llei de l’avortament

El text insta el Parlament de Catalunya a accelerar els treballs per aprovar una llei pròpia, i advoca perquè el Centre Jove de Salut de Girona assessori les dones que vulguin avortar

08/01/2014 Política
El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció en contra de la reforma de la llei de l’avortament promoguda pel govern espanyol del PP. La formació considera que aquesta reforma significa el retorn al marc normatiu postfranquista del 1985, i que “destrueix trenta anys de lluita feminista per l’assoliment d’un dret fonamental pel conjunt de les dones als Països Catalans”.

En el text es proposa que el consistori gironí rebutgi la reforma i reclami al Parlament de Catalunya “que acceleri els treballs per aprovar una llei pròpia de drets i salut sexual reproductiva”. En clau local, un dels acords advoca perquè el Centre Jove de Salut assessori les dones que vulguin avortar, i que s’inclogui informació sobre l'actual reforma de la llei de l'avortament a les activitats de sensibilització i educació sexual que du a terme aquest centre.

La moció també proposa oferir suport legal als professionals de la medicina que vulguin combatre aquesta reforma en la seva pràctica diària, i que l’Ajuntament doni suport a les iniciatives i mobilitzacions que es puguin organitzar des del teixit associatiu contra la reforma. La portaveu de la comissió d’educació i cohesió social de la CUP de Girona, Laia Pèlach, ha alertat que “la reforma pot obligar de nou a moltes dones o bé a avortar en d’altres països, o bé a practicar avortaments de risc i insegurs per a la salut en el cas d'aquelles dones que no tinguin recursos per marxar a fora”.

Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid