Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUROPA
Els residus de les armes químiques sirianes es quedaran a Europa

Alemanya ha acceptat destruir al seu territori residus d'armes químiques sirianes tot i que els EUA han plantejat que l'Estat espanyol es faci càrrec d'una part d'aquests residus generats en el procés de destrucció de l'arsenal ja que una empresa catalana ubicada a zona de Tarragona aspirava a acollir aquests residus perillosos.

09/01/2014 Internacional
Alemanya ha acceptat destruir al seu territori residus d'armes químiques sirianes, com a part del programa de l'ONU de desmantellament de l'arsenal d'aquest país abans del 30 de juny. "Alemanya està preparada per contribuir de manera substancial a l'eliminació de les armes químiques sirianes" i "té la voluntat i la capacitat de destruir en sòl alemany els residus generats per la neutralització" d'aquest armament, ha precisat un comunicat conjunt dels ministeris de relacions Exteriors i de Defensa. Els EUA han plantejat que l'Estat espanyol es faci càrrec d'una part dels residus generats en el procés de destrucció de l'arsenal ja que una empresa catalana ubicada a zona de Tarragona aspirava a acollir aquests residus perillosos.
 
El comunicat precisa que el govern federal va prendre aquesta decisió a petició de l'Organització per a la Prohibició d'Armes Químiques, l'entitat de l'ONU a càrrec del desmantellament de l'arsenal químic del règim de Baixar al-Assad. El govern alemany confiarà la tasca a l'empresa estatal GEKA, amb seu a Munster, que la portarà a terme " amb acatament total de les normes mediambientals", ha precisat el ministre alemany d'Exteriors, Frank-Walter Steinmeier.
 
La ministra de Defensa, Ursula von der Leyen, ha assenyalat per un costat que "Alemanya disposa d'una tecnologia segura i d'experiència en la destrucció de residus d'armes químiques", per la qual cosa resulta "sensat utilitzar aquesta capacitat en nom de la comunitat internacional per contribuir al procés de pau" a Síria, un país on des de fa gairebé tres anys hi ha una guerra civil.Les armes químiques més perilloses ja van ser retirades de Síria abans del 31 de desembre i la totalitat de l'arsenal (unes 1.290 tones , segons les xifres declarades) s'han de destruir abans del 30 de juny.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid