Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SÍRIA
L'ONU no aconsegueix investigar l'últim atac químic a Síria

El Consell de Seguretat de l'ONU ha estat incapaç de posar-se d'acord per demanar que es dugui a terme una investigació de l'atac químic als afores de Damasc en què segons l'oposició siriana van morir 1.300 persones

23/08/2013 Internacional

Els inspectors d'armes químiques de l'ONU a Síria estan negociant amb el govern de Baixar al-Assad accedir a les àrees properes a Damasc on l'oposició denuncia que van morir centenars de civils a causa d'un atac amb armes químiques. L'equip ha sol·licitat anar a les àrees de l'est d'Ghouta, als afores de Damasc, però la resposta del govern de Síria és que la situació a l'àrea és massa perillosa perquè entri l'equip.

El Consell de Seguretat de l'ONU no s'ha posat d'acord: per una banda Estats Units, Gran Bretanya i França han exigit que un equip d'experts que es troba al país rebi l'autorització per investigar el lloc dels fets i per l'altra Xina i Rússia han afirmat que l'atac amb armes químiques es va fer des d'una posició controlada per l'oposició siriana. A hores d'ara encara no està completament aclarit qui ha estat l'autor de l'atac amb armes químiques contra la població civil de Damasc.

Activistes de l'oposició siriana assenyalen que les tropes del govern segueixen atacant les àrees on es va produir l'atac amb armes químiques de dimecres. Els Comitès de Coordinació Local, un grup opositor que documenta la violència a Síria va informar ahir que vuit míssils terra-terra van caure a Yubar, al nord de Damasc. Yubar és una de les àrees que suposadament han estat atacades amb armes químiques el dimecres. Si es confirmessin que els atacs han estat obra del govern sirià serien els atacs contra població civil més greus des dels atacs amb armes químiques de l'exèrcit iraquià de l'any 1988 on moriren més de 5.000 kurds. Es dóna la circumstància que l'Estat espanyol va ser el primer Estat del món en utilitzar armes químiques contra la població civil.

(Advertim que les imtages del vídeo són molt impactants)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid