Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Informació esbiaixada i sense contrastar sobre les armes químiques a Síria

Diverses notícies a la premsa internacional qüestionen les versions dels grans mitjans. Un degoteig de notícies posen de manifest la manipulació interessada d'imatges i informacions i qüestionen l'origen dels assassinats amb armes químiques per part de l'exèrcit siri

05/09/2013 Internacional

CubaDebate ha publica la notícia "Foto emprada per John Kerry per demostrar l'atac químic va ser presa a l'Iraq fa una dècada", en què demostra com la fotografia presentada pel secretari d'Estat nord-americà John Kerry a la premsa per "demostrar" l'atac amb armes químiques a Síria no va ser presa en el conflicte a Síria, sinó que correspon a víctimes de l'agressió dels EEUU a l'Iraq fa una dècada. La mateixa fotografia també va ser emprada per la cadena britànica BBC, però havia estat usada abans per il·lustrar la massacre d'Al-Haula a Síria, que es va produir el maig de l'any passat. Una imatge que la cadena de televisió Al-Jazeera també va utilitzar per il·lustrar un reportatge sobre "una suposada matança de civils a Deir Baalbeh", a la província d'Homs de Síria.

Rebels amb gas sarín detinguts a Turquia

Una altra notícia ha donat llum a les fal·làcies oficials sobre l'ús de les armes químiques a Síria. Paradoxalment el diari conservador espanyol ABC va publicar al març la notícia que després de la detenció a Turquia d'una dotzena de jihadistes "rebels" sirians els van confiscar més de dos quilos de gas sarí, component que s'utilitzar per la fabricació d'armes químiques prohibides per les convencions internacionals.

Segons la informació que va reproduir l'ABC a la notícia "Dotze rebels sirians, detinguts a Turquia amb dos quilos de gas sarín" els detinguts pertanyien al Front A Nusra, el primer grup opositor a reconèixer la seva lleialtat a la xarxa Al-Qaida, i pretenien traslladar el gas sarí a Síria.

Les informacions dels mitjans siris que no arriben a Occident

A finals d'agost l'Exèrcit Àrab Sirià va trobar diversos barrils d'agents tòxics amb la inscripció "Fet a Aràbia Saudita", a més de màscares antigases i pastilles per neutralitzar els efectes per l'exposició a aquests químics, segons va mostrar la televisió siriana. Es tractava d'un dipòsit atribuït a mercenaris a la població de Khobar, localitat de la perifèria de Damasc.

Durant l'operatiu, alguns soldats sirians van patir problemes respiratoris, ardors i picor a la gola i els ulls, a més de presentar pupil·les dilatades, pols feble, contraccions musculars, ja que els extremistes van ruixar diversos gasos per evitar que ocupessin el lloc. D'acord amb fonts mèdiques, aquests símptomes apareixen quan s'inhalen substàncies químiques o gas sarín.

Un funcionari del Ministeri de Defensa va confirmar que l'atac amb les letals substàncies costar la vida a un coronel, mentre que 50 soldats van haver de ser ingressats en centres mèdics.

Laberint de notícies confusionàries

En el continu de notícies sobre la guerra a Síria i la intenció dels EEUU d'atacar aquest país arab s'hi afegeixen altres informacions, com ara que els components químics letals que han causat tantes morts en aquest conflicte obeien a un accident.

Segons va declarar la periodista d'Associated Press Dale Gavlak, opositor armats de Guta, als suburbi de Damasc, van ser els responsables per l'accident amb armes químiques de 21 d'agost que els països occidentals atribueixen al govern de Baixar al-Assad. Els rebels li van dir que l'accident amb armes químiques es va produir pel mal ús de les armes químiques que els proporciona Aràbia Saudita.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid