Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Un any que ens va deixar la Consol Casals

Tal dia com avui ens va deixar la Consol Casals Genover (1949-2012), lluitadora en totes les lluites per les llibertats i la justícia

08/12/2013 Història

La matinada del diumenge 9 de desembre de 2012 va morir Consol Casals després de lluitar contra el càncer més d’un any. La mort no va passar desapercebuda entre les moltes persones que la coneixien. Sobretot perquè la Consol havia format part de nombrosos col·lectius i projectes, i acumulava dècades de lluita en organitzacion d'esquerres i independentistes i moviments populars.

Va ser una feminista molt activa, que formava part de Ca la Dona i anteriorment de la Coordinadora Feminista. I activista ecologista, amb grans coneixements sobre la defensa de la natura, la salut i dels recursos col·lectius. La Consol era ensenyant de secundària i física de formacó.

Va mantenir una trajectòria de militàncies a diverses organitzacions d'esquerres, a Bandera Roja, a Nacionalistes d’Esquerra, al MDT i a l'Assemblea d'Unitat Popular. Així mateix, va ser una militant activa a Dones antimilitaristes, Dones x Dones, Feministes indignades, Entrepobles, al SOROLL i a l'Ateneu Independentista "La Torna" de Gràcia, l'Assemblea bolivariana i molts altres altres projectes difícils de comptabilitzar.

En record de la Consol Llibertat.cat editarà properament un calendari amb dones catalanes destacades per la lluita feminista i l'alliberament nacional i social. Seguint una iniciativa que vam començar l'any passat, aquest calendari estarà dedicat a 12 dones, entre les quals el mes de desembre està dedicat a la Consol, amb la cita de Clara Campoamor "La llibertat s’aprèn exercint-la." 

ESTIMADA CONSOL [Fragment d'un escrit publicat a Ca la Dona el 2012]

"Et recordem a Dones antimilitaristes, el nostre enyorat DOAN, del tren a Tortosa, d’acampades antinuclears i antimilitaristes…

Et recordarem al campament de Grenham Common, tallant la tanca a la nit mentre udolava una òliba… i deixant el nostre nom gravat amb robes a la tanca que segur que encara perdura,perquè com deien les dones de Grenham… “Estem contra els míssils, però volem canviar totes les coses.”

Et recordarem construint i reclamant a Ca la Dona, als carrers i a les places contra les guerres, impulsant el nostre estimat grup de Dones x Dones, on totes hem aprés a estimar-nos i a estimar el món malgrat els desastres… i on hem aprés que a tot el planeta hi ha dones i grups de dones que en mig dels conflictes tenen cura de la vida, i s’emmirallen en el feminisme antimilitarista per reconstruir-se, per fer una pau que sigui la nostra, no la pau dels cementiris…

I a feministes indignades passant el llegat a d’altres dones…"

Valora
Vídeos
CONSOL CASALS GENOVER, in memoriam
Homenatge a Consol Casals de l'Assemblea Bolivariana de Catalunya
Vídeo amb una intervenció de la Consol durant la acampada de Plaça Catalunya en 2011
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid