Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ha mort el fotoperiodista català Albert Ramis

 Va ser un important reporter gràfic de la lluita independentista durant la "Transició"

01/02/2012 Història
El fotoperiodiesta català Albert Ramis va morir el passat 24 de gener als 53 anys d'edat, a causa d'un càncer. Segons ha explicat AnoiaDigital.cat Ramis vivia en l'anonimat des de feia temps, malgrat ser un fotògraf de llarga trajectòria, i va traslladar-se a viure a Igualada, on el van enterrar dijous passat.

Albert Ramis es va iniciar en la fotografia als 16 anys i va treballar per a diversos diaris i revistes com CanigóEl País, El Periódico, l'Avui o l'agència Efe. També va col.laborar amb un llarg llistat de revistes independestistes i d'esquerres durant anys, cedint el material gràfic del seu treball. Durant les darreres dècades Ramis va haver de treballar de forma precària, tot i la seva vàlua professional.

Albert Ramis va aportar centenars de fotografies de mobilitzacions i va plasmar de forma gràfica la repressió política i la lluita per les llibertats. Entre el seu llegat més compromès cal destacar la reedició digital del llibre
Qui gemega ja ha rebut, editat pels CSPC el 1981 i reeditat pel MDT fa tres anys. Aquest llibre d'imatges recull instantànies de la lluita independentista dels anys 1978-1981. Les fotografies d'aquest recull són obra de Ramis, que també va participar en la confecció i edició del llibre, des de la seva militància als CSPC.

Un article del diaria El País del passat 29 de gener recorda aquest important fotoperiodista, un autèntic reporter gràfic d'acció que sempre es trobava en primera fila durant les manifestacions, retratant les càrregues dels grisos i més endavant dels uniformats de marró.

Ens ha deixat un fotògraf compromès, autor d'una imprescindible memòria gràfica de la lluita independentista. Una memòria que caldrà preservar, junt a la memòria d'aquest excel.lent fotoperiodista: Albert Ramis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid