Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Revolta a Llei de Símbols
La "Senyera" declarada símbol oficial d'Inca

El primer Ajuntament de les Illes que planta cara a la Llei de Símbols

28/12/2013 Política
La senyera de les quatre barres és, des de divendres, un símbol oficial d'Inca. El Ple del consistori va aprovar per unanimitat una proposta de MÉS que textualment declara “la senyera de les quatre barres símbol oficial d'interès local” del municipi, segons informa dBalears

Amb l'aprovació d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament, presidit pel batle Rafel Torres (PP), es converteix en el primer de l'Illa que d'alguna manera planta de cara a l'esperit de la Llei de Símbols que el Parlament va tramitar la setmana passada i l'objectiu de la qual era evitar que els col·legis poguessin penjar lliurement l'ensenya quadribarrada. Caldrà veure si finalment les escoles de la capital del Raiguer podran exhibir-la legalment.

L'oposició (Més i PSOE) assegura que sí, però el PP diu que només podrà fer-se en edificis municipals. El text aprovat va ser fruit del consens. Més i PSOE van exposar la seva intenció d'aprovar que tant la cuatribarrada com “qualsevol altra manifestació simbòlica aprovada pels col·legis” del municipi fossin declarades símbols d'interès local. Tanmateix, els Independents van expressar dubtes respecte a aquest punt, i també el PP, pel que Més va accedir a eliminar-lo i no es va aprovar.

Els 'populars' també pretenien inicialment suprimir la referència que feia el text al llaç quadribarrat, però Més es negà. Encara que finalment els 'populars' van votar a favor de la proposta, el cert és que van marcar distància respecte a la resta de partits. Felip Jerez, el regidor que va defensar la posició del PP, va considerar que “els espais públics no poden ser usats per fer resistència” i va dir que els símbols “han de servir per unir i no per dividir”. Així mateix, va necessitar que la bandera cuadribarrada forma part “de la nostra cultura”.

En aquest sentit, la moció diu que la senyera “és un símbol tradicional de la identitat de Mallorca" que "des de l'edat mitjana està demostrada l'existència de la cuatribarrada a l'escut d'Inca”. Tal com ja va anunciar Més, la moció aprovada a la capitl del Raiguer es presentarà en els altres ajuntaments de Mallorca. Podria passar que, com ja va succeir amb la llei de Funció Pública o amb el TIL, altres consistoris governats pel PP amb majoria absoluta aprovin el mateix text i, d'aquesta forma, es desmarquin de José Ramón Bauzá.

Festa de l'Estendard

D'altra banda, Inca tornà a celebrar divendres a la nit la Festa de l'Estendard. L'acte va transcórrer com s'esperava, seguint el protocol d'altres anys. Els parlaments d'aquest any van ser a càrrec d'Antònia Fornés, expresidenta de l'OCB d'Inca, i de Jaume Mateu, president de l'OCB.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid