Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llei de símbols
Bauzá "legitima" la croada contra els signes d'identitat nacionals a les Illes

Els qui pengin símbols no permesos podran ser sancionats amb multes de fins a 10.000 euros

19/12/2013 Política

El Parlament balear ha aprovat l'anomenada llei de símbols que prohibeix penjar la senyera en edificis públics. La Llei ha comptat només amb els vots dels trenta-i-tres vots en solitari dels diputats del Grup Parlamentari Popular després d'un tens debat.

Els diputats de PSIB, MÉS i els diputats no adscrits Antoni Pastor i Margalida Font han sortit fora de l'hemicicle, com a forma de protesta pel contingut de la norma, que segons creuen topa de front amb la Carta Magna espanyola en fer perillar la Llibertat d'Expressió dels ciutadans.

Segons el text aprovat, s'impedirà penjar qualsevol símbol no inclòs a la llei i per fer-ho caldrà autorització. La llei, que es va fer per prohibir els llaços amb les quatre barres que s'han penjat a les escoles en defensa de la llengua catalana, no considera un símbol oficial les quatre barres i, per tant, estarà prohibit penjar la senyera catalana en qualsevol edifici públic (també en escoles o clíniques concertades).

Sancions

La norma preveu així mateix un règim sancionador que correspondrà dur a terme a la conselleria a la qual estigui afectat el servei públic i en el qual s'hagi comès la presumpta infracció. Es contemples infraccions lleus, que són objecte de multa de 500 a 2.000 euros, per utilitzar, en la bandera de les Illes Balears, en l'escut de la comunitat i en la resta d'emblemes oficials de l'Administració pública de les Illes Balears qualsevol símbol o sigles de partits polítics, sindicats, associacions o entitats privades.

Les infraccions greus, amb sanció de multa de 2.001 a 5.000 euros, preveuen actuacions com no adoptar les mesures adequades perquè cessi de manera immediata "l'ús no permès o no autoritzat d'acord al que estableix aquesta llei", mentre que les infraccions molt greus, amb sancions de multa de 5.001 a 10.000 euros, correspondran a la "utilització o col·locació de símbols no permesos o no autoritzats".

La lluita continuarà

Vora un centenar de representants del sindicat educatiu STEI-i, d'entitats culturals i de partits polítics de l'esquerra han fet palès davant la Cambra de representació popular de les Illes que «la lluita continuarà mentre el Govern no compleixi allò que obliga l'Estatut d'Autonomia i continuï endavant amb les seves polítiques que atempten contra els drets fonamentals dels ciutadans», i que a més «infonen la por i la repressió», com ho fa segons el seu parer la Llei de Símbols de Balears que avui aprova el Parlament, segons informa dBalears

Tots plegats s'han citat aquest dijous a partir de les onze del matí davant les portes de la institució per protestar durant el temps que s'ha debatut la Llei que no permetrà posar llaços quadribarrats als centres escolars, ni tampoc mostres de suport a la causa dels docents contraris a les polítiques educatives de Bauzá.

A Cura, Lluc o la Real

D'altra banda, veus dins l'STEI demanen que es mantinguin els llaços penjats de les façanes dels col·legis fins que la Llei de Símbols sigui publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). A partir d'aquest moment, es procediria a despenjar els llaços dels centres escolars i els traslladaran «fins a llocs on puguin estar custodiats», com per exemple els monestirs de Cura, Lluc o la Real.


 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid