Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga Indefinida
Tot a punt per l'inici de la vaga indefinida de docents de les Illes

Dilluns al migdia hi hauran concentracions a les delegacions d'Educació d'Eivissa, Formentera, Mallorca i Menorca. A la resta de la nació hi hauran també mobilitzacions de suport a la vaga

15/09/2013 Educació

Demà comença la vaga indefinida dels docents de les Illes Balears i Pituïses. Per l'Assemblea de docents han estat 4 mesos de preparació, de molta feina i superar molt d’escepticisme. Han hagut de convèncer molts companys i companyes, però ara en recullen els fruits.

Amb aquesta tasca han assolit en un escenari molt positiu previ a una vaga convocada tant per l’Assemblea de docents com pels sindicats i rebent moltes mostres de suport a la resta de la comunitat educativa, en d’altres sectors socials i a la resta de la nació. "Cal saber seguir augmentant la nostra capacitat per aconseguir els nostres objectius. Si ens posam en vaga és per guanyar-la", afirma el comitè de vaga.

Objectius de l'acció

L'Assemblea de docents explica que l’objectiu de la vaga és aturar els centres i generar un problema al Govern, mostrar-li que sense tenir en compte al professorat, res no pot funcionar correctament. Per això, allà on hi hagi un centre on no s’estiguin fent classes, sigui perquè manquen docents o sigui perquè falta l’alumnat, "la vaga haurà aconseguit el seu objectiu, independentment de si el seguiment és del 80, el 50 o el 30 %", apunta l'Assemblea.

A banda de cercar la recuperació de les condicions laborals dels docents, és una vaga per la millora de la qualitat de l’educació. Amb tot el que es pot assolir amb l'aturada, l'Assemblea de Docents considera que val la pena paga la pena que es perdin uns quants dies de classe.

Volen que els alumnes estiguin més ben atesos, essent un nombre menor per aula; que els centres tinguin plantilles ben dotades que puguin servir per fer suports, desdoblaments i donar atenció a aquells al·lots que més ho necessiten; que quan hi ha una baixa d’un docent aquest sigui substituït immediatament per a què els centres puguin seguir funcionant amb una activitat normal i no després de 15 o 30 dies com fins ara, i que aquelles famílies que ho necessiten puguin seguir gaudint de beques efectives per a què l’educació pugui ser un dret universal.

Caixa de resistència

També continuen donant difusió a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents i demanant al professorat que no pot fer vaga perquè està de serveis mínims que aporti a la caixa per als companys i companyes que sí fan vaga. Un bon funcionament de la caixa significa assegurar que la vaga pugui durar més.

Sortir al pas de les manipulacions

El comitè de vaga assegura que la Conselleria d’Educació intentarà minimitzar el seguiment de la vaga amb xifres poc clares. Per aquest motiu, des del comitè s'intentarà donar xifres de manera clara i desglossada per centres en la mesura que puguin, però sobretot valoraran la incidència de la vaga per l’aturada que aconseguirà dels centres. La vaga es podrà seguir en directe mitjançant les xarxes socials amb els comptes de Facebook i de Twitter.

També volen deixar clar que els interins amb menys de 16 dies de contracte poden fer vaga. Així com els mestres i professors de religió.

Concentracions

Demà hi haurà concentracions  a les 12h a les delegacions d'Educació de les 4 illes.

Eivissa: a Vila.

Formentera: a la plaça de la Constitució a Sant Francesc.

Mallorca: unitària davant el Consolat de Mar de Palma a les 12.Menorca:

Menorca: concentració a Maó

També  hi haurà concentracions en suport a la vaga indefinida de docents, a diferents hores, a altres ciutats. A Alacant, València, Castelló, Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona es mobilitzaran per mostrar el seu suport. A la península també hi ha molt de docent cansat de vagues d’un dia que té els ulls posats en la vaga indefinida del professorat de les Balears i de les Pitiüses.

Las via judicial

Ll’Assemblea de Docents es conscient que no tindrà més remei que fer servir la via judicial per fer valdre la seva representativitat. Com a assemblea de treballadors i treballadores, la seva convocatòria està avalada per més de 5.000 signatures, que equivalen a la meitat de la plantilla.

Volen deixar clar que els i les docents de les illes volen poder participar directament de qualsevol negociació o decisió que es prengui sobre aquesta vaga i que, ignorant això, la única cosa que fa la Conselleria és augmentar el problema que ara mateix té entre mans.

Valora
Vídeos
Vaga indefinida Assemblea Docents Illes Balears
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid