Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Registren la vaga indefinida a l'ensenyament a les Illes

El Comitè de Vaga de l'Assemblea de docents remarca que "la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació no satisfà els docents ni refreda la vaga indefinida"

03/09/2013 Educació

Avui, a les 12 h, l’STEI Intersindical i la Federació d’Ensenyament de CCOO registraran la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre a l’ensenyament. També es registraran concentracions per al proper dia 13 de setembre a Mallorca, Eivissa i Menorca. L’entrada de la documentació serà a la seu de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. 

L'assemblea extraordinària del sindicat STEI a les seves delegacions mallorquina i eivissenca votà aquest dilluns horabaixa a favor de seguir endavant amb la convocatòria de vaga indefinida.

Ahir, els vots dels docents de l'STI van donar un suport majoritari a continuar amb les accions reivindicatives per la implantació del TIL, almenys a l'Illa de Mallorca -prop de 200 afiliats s'han mostrat favorables a l'acció de protesta- i a les Pitiüses -amb 19 de 26 vots d'acord amb fer vaga-. Pel que fa a la votació a Menorca, la majoria de docents mostraren el seu suport a limitar l'aturada al dia 13 de setembre.

Tanmateix, el pes dels afiliats mallorquins és molt important. Just els vots registrats a la votació viscuda a Santa Maria suposen per si mateixos que un 50 per cent de la filiació del sindicat dóna suport a les aturades indefinides proposades per l'Assemblea de Docents, i això sense computar els percentatges que pertoquen a les altres dues assemblees. A més, el resultat al qual s'ha arribat permetria que els professors dels centres concertats s'unissin a la vaga.

"La reunió de la Mesa Sectorial d'Educació no satisfà els docents ni refreda la vaga indefinida"

Després de la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació convocada per la Conselleria d'Educació amb precipitació i improvisació per tal d'intentar desactivar el procés de lluita dels docents, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de docents remarca que "la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació no satisfà els docents ni refreda la vaga indefinida", ja que considera que  la voluntat negociadora de la Conselleria és nul·la.

No entenen com la Conselleria proposi crear una taula d'experts per valorar el desenvolupament del TIL, "quan els experts han reiterat per activa i per passiva que el TIL és una aberració pedagògica" Des de l'Assemblea segueixen exigint la retirada del TIL i l'obertura d'un procés de diàleg i consens amb la comunitat educativa en relació a aquesta matèria.

Consideren legítim que la Conselleria cridi a negociar a les forces sindicals amb representació a la Junta de Personal Docent; ara bé, "si amb això pretén justificar que les demandes de negociació fetes per part de l'Assemblea de Docents durant el mes d'agost estan ateses, l'estratègia de la Consellera torna a ser d'absoluta irresponsabilitat", afirma el Comitè de Vaga.

Els docents, organitzats en assemblea, exigeixen a la Conselleria que obri un veritable procés negociador i feim constar que qualsevol negociació haurà de contar necessàriament amb l'Assemblea.


Després d'aquestes valoraciona, el Comitè de Vaga manifesta que no es pot afirmar que avui s'hagi encetat un procés de negociacions amb la Conselleria d'Educació, perquè aquesta s'ha limitat a escenificar una reunió sense contingut real. Per tant, la determinació del Comitè de Vaga és la de seguir amb la preparació de la vaga indefinida, com estava planificat i acordat si un procés negociador real no ho aturava. Des de l'Assemblea de Docents continuam amb la recollida de firmes i amb la convocatòria de les assemblees de votació de la vaga de dia 4 a les quatre illes.

Així mateix expresen la seva satisfacció pel fet que ahir les assemblees d'afiliades de l'STEI hagin aprovat per àmplia majoria la convocatòria d'una vaga indefinida a partir de dia 13 de setembre. D'aquesta manera, i a l'espera de la decisió de la resta de sindicats, tornam a reiterar la seva confiança que tots els docents confluirem de manera unitària en aquesta dura lluita que ens espera.

Per la seva banda, la Intersindical-CSC expressa el seu suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid