Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Concentracions arreu del país en suport a la Vaga indefinida dels docents de les Illes

Al País Valencià han constituït una comissió de suport a la vaga que compte amb més de 30 entitats adherides

13/09/2013 Educació

Sota el lema “Tot el país amb la vaga indefinida” el proper dilluns es faran concentracions arreu dels Països Catalans. A Barcelona es farà a les 19.30h a la plaça Sant Jaume i la de València tindrà lloc a la plaça de Manises, al davant de la Generalitat. En aquestes concentracions hi participen també el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres organitzacions sindicals del sector. S’aprofitarà les mobilitzacions per explicar com està funcionant la campanya de suport i la recollida de diners per la caixa de resistència. I com es preveu estendre aquesta campanya de suport arreu dels Països Catalans. A la convocatòra de Barcelona s'han sumat La CUP i la COS.

El SEPC han fet una crida a participar a les diferents convocatòries en suport a la vaga que es fan arreu del país. Remarca el sindicat  que els atacs a l’escola pública, els atacs de la llengua, siguin a la part de la nostra nació que siguin, són atacs al conjunt del poble català".

Considera que no n'hi ha prou amb l'adhesió, que jo han fet, i per això recorden que ja van anunciar que "posaríem la nostra organització al servei de la lluita dels docents en vaga, perquè la seva lluita és la nostra, la lluita per construir una escola pública, popular i en català".

També fan una crida a la solidaritat, a fer campanya política i econòmica al conjunt del poble català, i en concret al conjunt de la comunitat educativa. "Cal recuperar pel moviment popular la creació de caixes de resistència, per tal de disposar d’ajuda pel manteniment de la vaga".

El SEPC puntualitza que la Vaga Indefinida és l’única sortida davant l’actual procés de privatització de l’educació pública, emmarcada en aquest gran saqueig organitzat, "l’única sortida davant els atacs al català és l’organització de la comunitat educativa i del conjunt del poble català i la lluita per a la construcció d’un marc educatiu propi per als Països Catalans, la lluita per a la construcció d’una educació pública, popular, de qualitat, antipatriarcal i en català".

33 entitats del País Valencià donen suport a la Vaga d'Estudiants

Aquest dissabte l'STEI-i de la mà del STEPV- Intersindical Valenciana ha recollit les adhesions a la vaga indefinida de 33 entitats que han elaborat un manifest, s'han constituït en Comitè de Suport i han convocat un acte en suport dels docents illencs dilluns vinent a les 19 hores a la plaça de Manises de València.

El manifest assenyala que "la convocatòria de la vaga prové de la decisió assembleària i horitzontal amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adequades".

Afegeix que el Govern balear "està aprovant de manera unilateral nombroses mesures que afecten negativament l'escola, el professorat i l'alumnat", i denuncia que "la dignitat d'uns docents i directors de centres, amb el suport dels seus consells escolars, que s'han negat a aplicar aquest disbarat, ha comportat que hagin estat expedientats per la Conselleria".

Els signants fan una crida "a la solidaritat activa per una escola pública de qualitat i en català". Entre les entitats i organitzacions polítiques hi ha Acció Cultural del País Valencià, ACL El Tempir Elx, Alternativa per València-CUP, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, BEA, Benimaclet Viu, Bloc Jove, Ca Revolta, Casal Obrer i Popular - Francesc Santacatalina, CEDSALA, Centre Social Terra, CGT, Col·lectius de Joves Comunistes, Construint l'Esquerra-Alternativa Socialista, Ciemen, Compromís, la Coordinadora de Plataformes en Defensa de Persones Desocupades, COS, Escola Valenciana, Endavant, Esquerra Unida del País Valencià, FAPA-València, Lluerna Teatre, MDT, PCPE-PV, Sindicat d'Estudiants, SEPC, Solidaritat per la Independència-País Valencià, Societat Coral El Micalet, Som Països Catalans i STEPV-Intersindical Valenciana.

Per la seva banda, l'Espai Mata de Jonc ha fet públic un manifest on també realitza una crida a participar a les mobilitzacions de suport als docents de les Illes per la actitud ferma i combativa en la defensa de l'Escola Pública catalana de qualitat i en català.

 

 


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid