Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Presentació de la proposta de Vaga Indefinida de l'Assemblea de Docents de les Illes

L’acte serà el proper dimecres, a les 17,30 hores al Teatre Municipal de Manacor. L'Assemblea considera que la situació al món educatiu ja és insostenible.

24/06/2013 Educació
Mobilització del passat 14 de novembre Mobilització del passat 14 de novembre | Autor: Plataforma Crida

L’Assemblea de Docents de les Illes Balears (integrada per STEI, CCOO UGT i ensenyants no afiliats cap organització) va acordar fa uns dies realitzar una crida a la vaga indefinida a començament del curs escolar com a resposta a les retallades i a la política educativa del PP, que ha imposat sense negociació totes les seves iniciatives sense obtenir cap suport al món educatiu. Actualment s'està duent a terme un sondeig a tots els centres educatius de les Illes sobre la proposta de vaga indefinida.

Durant el darrer mes, l'Assemblea ha estat treballant molt activament per fer que la vaga indefinida sigui una realitat i considera que ha arribat l'hora de fer la proposta públicament amb un esdeveniment de suport massiu. Així, el proper dimecres, presentarà públicament la proposta en un acte que se celebrarà al Teatre Municipal de Manacor.

A l'acte, en primer lloc es presentarà l'Assemblea de Docents i s'animarà als centres que encara no tenen una assemblea pròpia a formar-la. A continuació, en una segona intervenció, es recordarà la gran quantitat de retallades i retrocessos que han patit en els darrers temps, que en definitiva són els motius que els duen cap a la vaga indefinida.

Aleshores, segons l'Assemblea, agafarà la paraula una altra ensenyant, qui ens xerrarà de com s'ha d'organitzar aquesta vaga, una vaga activa, ben diferent a les vagues d'un dia que han viscut fins ara. L'acte es conclourà amb una imatge que reflectirà l'ampli suport que està rebent la proposta de vaga indefinida.

D'altra banda, l'Assemblea ha remarcat la col·laboració que s'ha donat entre les diferents plataformes per aquesta jornada. Així la Plataforma Crida ha convocat la seva assemblea extraordinària a Manacor (CEIP Jaume Vidal i Alcover) també dimecres i una vegada finalitzada se sumarà a l'acte de l'Assemblea de Docents. A més, apunra que per l'organització de l'acte s'ha treballat juntament amb la Plataforma Educativa de Manacor.

L'Assemblea considera que la situació al món educatiu ja és insostenible.

L'Assemblea de docents ha recordat que durant els darrers anys, tant els docents com la resta de la comunitat educativa han estat protagonistes de diferents accions de protesta amb la intenció d'aturar retallades i propostes de nous decrets o lleis (TIL, convivència, símbols, LOMQE). Malgrat les seves accions, han vist com la situació no ha fet més que empitjorar.

Entre les darreres bufetades que han rebut, l'Assembla apunta l'aprovació del decret de Tractament integrat de llengües (TIL) i les declaracions "insultants contra el col·lectiu docent per part dels més alts càrrecs del Govern de les Illes Balears".

En aquest lína, l'Assemblea remarca que "és segurament aquest empitjorament de la situació el que ha fet créixer i ha donat protagonisme a l'Assemblea de Docents, i el que ha fet que des d'ella es proposi una vaga indefinida pel començament del curs vinent per aturar l'actual desgavell".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid