Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Relleu de l’alcalde de la CUP d’Arenys de Munt
13/09/2013 Agustí Barrera
Agustí Barrera, historiador, membre de la CUP  i veterà militant independentista Agustí Barrera, historiador, membre de la CUP i veterà militant independentista

El dissabte 7 de setembre,  a les 12 del migdia, la Sala Municipal estava plena de gom a gom, amb gent dreta, no hi cabia ni una agulla. Puntual, a les 12, s’inicià l’espectacle de la moció de censura, les votacions i el traspàs de l’alcaldia.

Al poble havia arribat una nodrida representació de militants dels partits polítics del Maresme, de Barcelona, curiosos i morbosos d’arreu. Era un tema que generava interès, i estranyament no estava relacionat amb el futbol.

Es realitzaren els discursos dels regidors de la CUP, d’ERC,  del PSC-PSOE i de CIU, així com del batlle entrant i del sortint. Volem fer un esquema resum de les raons que s’adduïren pels dos sectors, per tal d’entendre les raons “reals” que provocaren la moció de censura.

Des del  bloc que impulsà la moció de censura, s’aporten dues raons per a justificar-la, 1.-El personalisme de l’alcalde, 2.- La governabilitat de l’Ajuntament amb només 3 regidors i el batlle de la CUP, com a conseqüència de la retirada de CIU del pacte establert. Voler fer creure que és una qüestió de caràcter personal, després de 2 anys de mandat conjunt  no és una raó sòlida ni creïble. Sobre el punt 2, es tractava de pactar CUP i ERC, que és el que s’havia d’haver fet de bon principi, i no avantposar, tal com van fer les dues formacions, temes personals a l’anàlisi política.

Sotmetre  la CUP a una moció de censura, després que la seva gestió municipal aconseguís eixugar el deute de 2.200.000, herència del desgavell de la gestió de l’anterior legislatura, i que s’abaixés un 10% l’IBI de tots els pobletans, amb una gestió econòmica brillant, no s’entén si al darrere no hi ha raons que no s’han explicat, o no s’han explicat prou bé.

Nosaltres pensem que les raons “reals” de la moció de censura de la gestió de la CUP són aquestes,

1.- Negar-se a pagar un suposat deute de 600.000 € a SOREA, l’antiga subministradora d’aigua al poble, SOREA és una filial d’Agbar, amb una participació d’accions de La Caixa. Segons una auditoria realitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona, no només no calia pagar aquest suposat deute, sinó que SOREA  havia d’indemnitzar  l’Ajuntament del poble.

2.- La CUP s’ha oposat a aprovar una modificació urbanística, informada negativament per la Comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, que permetria la construcció d’una gran superfície comercial de més de 1.500 m2, que ensorraria el petit comerç local molt present al poble. Aquest projecte impulsat per CIU des de la regidoria d’urbanisme, prové de l’anterior legislatura. El dirigent de la Unió de Pagesos Pep Riera i el diputat de la CUP Quim Arrufat coincidiren en els parlaments que feren en l’acte de suport a la CUP i a JM Ximenis, el dia 4 de setembre, que el tema urbanístic, molt probablement, podia haver estat el desencadenant de la moció de censura. La política econòmica del totxo segueix marcant l’agenda política.

Amb aquesta moció de censura, la vella manera de fer política, clientelisme, amiguisme, opacitat, els que sempre han manat al poble, han recuperat el control polític, l’econòmic mai l’han deixat d’exercir. Es pagaran els 600.000 € a SOREA ?

El poble s’ha dividit en els que creuen que hi ha una altra manera de fer política nova, en la qual els interessos col·lectius estan per sobre dels individuals o dels especuladors financers, que han entès que la municipalització dels serveis vol dir  que els beneficis que generen aquests serveis retornen al  poble, no a mans de la multinacional de l’aigua, o de les elèctriques. Molta gent s’ha adonat que un altre model de poble, al servei de la majoria és possible, que no sempre els mateixos han de seguir remenant les cireres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid