Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Perpinyà i Barcelona aplegarà l'estrena del documental d'homenatge a Josep de Calassanç Serra "Cala"

Unes 180 persones han fet possible el documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada"

23/07/2013 Comunicació

Els propers 20 i 21 de setembre tindrà lloc l'acte d'homenatge a Josep de Calassanç Serra i Puig 'Cala' amb la presentació del documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada". Els actes es duran a terme al Cinema el Castellet (Perpinyà) i al Museu d'Història de Catalunya (Barcelona) i comptaran amb la participació de diferents persones que han participat en aquest documental.

"Llavors de llibertat" ressegueix la història de l’independentisme i prenent com a fil conductor el compromís de Josep de Calassanç Serra ‘Cala’, mort el desembre del 2011, i de la seva generació, amb l’alliberament dels Països Catalans. La lluita que van començar als 60, i que han continuat fins als nostres dies, ha estat el substrat necessari per al moment que viu el nostre país, malgrat l’oblit a què els ha sotmès el relat oficial de la Transició espanyola.

El documental  va començar-se a gravar la primavera del 2012. Durant aquest any de gravacions i entrevistes, al nord i al sud de l’Albera, hem fet un recorregut de la mà d’algunes de les persones amb qui el Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita’, Josep Vidal ‘el Marinu’, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

"Llavors de llibertat" és un homenatge al Cala, però a l’hora vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.

Un treball de David Andreu i Josep Sabaté

David Andreu, que havia militat a Maulets i actualment ho fa a ARRAN i Josep Sabaté, que també militava a Maulets i ara col·labora a la CUP de Barcelona al districte de Sants han donat vida al documental. En una entrevista a Llibetat.cat  van manifestar que una de les coses que han après en aquest reportatge i que consideren possiblement la part més important i admirable és "la coherència i la trajectòria d’aquesta generació. Nosaltres segurament hauríem de ser molt més humils. La generació del Cala va fixar les coordenades polítiques d’una part important de l’independentisme, i sobretot va saber adaptar-se amb molta reflexió i coherència, sense renúncies i sense dogmatismes a cada moment històric".

Comissió Homenatge Cala

El març de 2012, mesos després de la mort de Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala" va començar a caminar la ‘Comissió Homenatge Cala’, amb la intenció d’organitzar diferents actes d’homenatge. Aquesta comissió està formada per: Aire Nou de BaoArrels Casal de Perpinyà, Catalunya Nord per la Independència (ANC), La Llibreria, CAL, Alerta SolidàriaLlibertat.cat, iCentre de Documentació Maria Mercè Marçal i la Xarxa d'entitats cíviques i culturals dels Països Catalans I un dels seus principals projectes és el documental Llavors de llibertat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid