Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluitadors independentistes
Emotiu acte de comiat i homenatge a Josep de Calassanç Serra "Cala"

Centenars de persones es van acostar dimarts fins a Perpinyà per dir l'últim adéu al lluitador independentista

22/12/2011 Política
Centenars de persones es van acostar fins a Perpinyà, dimarts passat, per dir l'últim adéu al lluitador independentista Josep de Calassanç Serra, en Cala, que va morir diumenge després d'una operació de cor. A l'acte, que va tenir lloc al crematori de Torremilla de Perpinyà, hi va assistir gent d'arreu dels Països Catalans que volien acomiadar el que va ser membre destacat i fundador de Terra Lliure i un dels primers militants del PSAN el 1968.

Van ser molts els companys i amics d'en Cala que van participar en un acte que volia ser alhora un emotiu homenatge a un dels lluitadors independentistes més destacats del país. També a la Catalunya Nord, on es va haver de refugiar i on malgrat tot va mantenir sempre una intensa activitat militant, participant en la vida social i cultural nord-catalana. A la Catalunya Nord, en Cala va impulsar l'associació cultural Aire Nou de Bao, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) i l'equip Criteri, així com Ràdio Arrels -que li ha dedicat un programa especial. Actualment era el president del Casal Jaume I de Perpinyà i un ferm activista cultural, polític i social independentista. També va participar en la primera Conferència que va donar lloc a l'ANC a la Catalunya Nord.


Companys de militància d'en Cala van prendre part activa a la cerimònia, que va comptar amb parlaments i acompanyament musical. També grallers, trabucaires i castellers van fer-hi actuacions. Amics del nord, com Pere Manzanares de Ràdio Arrels i Hervé Pi de la Federació i Aire Nou, van destacar la incansable lluita d'en Cala i van lloar el seu compromís amb la unitat dels Països Catalans. És per això que una cantant tradicional valenciana va recitar un poema mentre la gent envoltava el fèretre d'en Cala, cobert amb una estelada i una faixa de casteller. L'homenatge va seguir a fora, on es va tocar la Muixeranga, es van fer uns castells i es va cantar l'Himne dels Segadors.

Llibertat.cat ha elaborat un vídeo -que podeu veure a la dreta de la notícia- en homenatge al lluitador Josep de Calassanç Serra.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid